Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu pune CRUCE suspendării lui Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat duminică, întrebat în legătură cu răspunsul pe care trebuie să îl dea președintele cu privire la revocarea Laurei Codruța Kovesi, că speră ca Iohannis să știe că statul de drept înseamnă emiterea acelui decret. În context, Tăriceanu a explicat că România va prelua președinția Consiliului UE, în 2019 și este foarte important ca în țara noastră să existe stabilitate, pentru rezultate cât mai bune.

Citește și: Radu Tudor, atac DEVASTATOR la adresa PSD: Nu vor și nu pot!

"Eu nu vreau ca acest moment, în contextul foarte dificil al deciziei CCR care îl oblige pe președinte să o revoce pe șefa DNA să se transofrme într-un război mai amplu. Eu cred că președintele își va da seama că statul de drept, pe care e obligat să îl apere, presupune un singur lucru și anume să semneze decretul de revocare. Dincolo de chestiunea aceasta, poate unii o să interpreteze în fel și chip. În 2019 avem preluarea președinției Consiliului UE. Șase luni de zile ochii Europei vor fi ațințiti către noi și vreau să nu fie tensiuni politice, de aceea contez pe o decizie în care această de criză să se încheie cât mai rapid", a declarat, duminică, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă s-a discutat în coaliție un termen în care este așteptat răspunsul lui Klaus Iohannis privind revocarea, Tăricenanu a răspuns: "N-am discutat, dar un termen rezonabil nu poate fi decembrie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.