Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tatăl atacatorului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg o să ceară repatrierea corpului fiului său în Algeria, pentru a fi îngropat

Stirile ProTV
Cherif Chekatt, atacator franța

Tatăl lui Cherif Chekatt, autorul atacului asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg (estul Franţei), a sosit miercuri la primăria oraşului unde a afirmat că va cere repatrierea trupului fiului său în Algeria, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Trebuie să obţină certificatul de deces. Ne-a spus că va cere consulatului Algeriei repatrierea trupului fiului său', a declarat primăria oraşului Strasbourg.

Primarul Roland Ries, care s-a declarat marţi 'mai degrabă ostil, dacă nu chiar reticent' faţă de ideea înhumării lui Cherif Chekatt la Strasbourg, a afirmat miercuri că aceasta a fi 'cea mai simplă soluţie'.

'Familia cere să fie îngropat în Algeria. Dacă autorităţile algeriene acceptă, corpul va fi transferat şi aceasta ar fi cea mai simplă soluţie pentru mine', a declarat el pentru AFP.

'Dacă dintr-un motiv sau altul, acest lucru nu va funcţiona, dacă, de exemplu, Algeria nu va accepta, posibilitatea de a avea o înmormântare în anonimat, fără acoperire mediatică, ar putea fi o soluţie', a adăugat el.

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), instituţia reprezentativă a cultului musulman în Franţa, a cerut miercuri autorităţilor din Strasbourg să-l înhumeze "cât mai repede posibil" şi "în anonimat" pe Cherif Chekatt, pentru "a evita să se facă din el o victimă".

Citește și: Rusia: Decizia de retragere a trupelor americane din Siria creează perspectivele unei reglementări politice a conflictului din această ţară

'Fac apel la autorităţi să respecte legea ţării, să nu îl transforme pe acest criminal într-o victimă şi să-l înhumeze cât mai curând posibil, ca să nu se mai vorbească despre el', a declarat Abdallah Zekri, delegat general al CFCM.

În seara de 11 decembrie, Cherif Chekatt, un delincvent recidivist în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia a fost emisă o fişă S (pentru securitatea statului) pentru radicalizare islamistă, a pătruns în centrul istoric al oraşului Strasbourg având asupra sa o armă de foc şi un cuţit, înainte de a ataca mai mulţi trecători, după care a reuşit să fugă. Unii martori l-au auzit strigând ''Allah Akbar!''. El a fost găsit după două zile de poliţie şi ucis într-o operaţiune desfăşurată în districtul Neudorf, din sudul oraşului Strasbourg.

Complicata problemă a rămăşiţelor pământeşti ale teroriştilor reapare în Franţa după fiecare atentat. În 2016, Consiliul de Stat a emis o decizie care autorizează o primărie să refuze înhumarea într-un cimitir comunal, pentru a preîntâmpina încălcări ale ordinii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.