Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Te poți infecta cu COVID-19 în piscină? Răspunsul profesorului Alexandru Rafila

twitter.com
piscina

Înotul practicat în apă cu clor este sigur, în principiu, pentru că apa este dezinfectată, dar pe de altă parte, depinde cât de mare e densitatea de persoane într-o piscină, a declarat, luni seară, la Digi24, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie.

Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că atunci când înoți mai sunt secreții, mai și expectorezi câteodată, iar masca nu se poate folosi. Nu este exclus însă să se inventeze un tip special de mască pentru înot, spune profesorul Rafila.

Citește și: Marcel Vela, întrebat dacă se vor deschide bisericile: Biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă

„O să fie mai greu să aduci spectatorii, iar sporturile de echipă fără spectatori sunt un surogat care probabil nu va avea succes pe termen lung și probabil că trebuie găsită și aici o soluție. În general, evitarea aglomerației o să fie cheia de boltă și dacă discutăm de transporturi, și dacă discutăm de activități sportive. Implicit, cred că o să crească foarte mult costurile acestor tipuri de activități, inclusiv ale transportului aerian”, a avertizat profesorul Alexandru Rafila, la Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.