Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu va intra în administrarea sectorului 1 pentru reabilitare

Teatrul Bazilescu

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, transmiterea din administrarea CGMB în cea a administrației Sectorului 1 a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Monumentul va fi reabilitat de Primăria Sectorului 1, din bugetul propriu.

Consilierii generali au votat, în ședința de joi, cu unanimitate de voturi trecerea de la Municipalitate la administrația Sectorului 1 a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu.

Potrivit primarului sectorului 1, teatrul ar putea fi reabilitat până în primăvara anului viitor, cu fonduri de la bugetul local, fără fonduri europene „pentru că durează mai puţin cu bani de la buget”.

Inițial, Teatrul a fost trecut, prin HG, de la Ministerul Culturii la Municipalitate.

„Teatrul Bazilescu se află într-o stare avansată de degradare, din varii motive nu s-a ajuns la un cadru legislativ, astfel încât să poată să intre în proprietatea Municipalităţii, să se poată investi în acest teatru şi să se facă lucrări de reabilitare şi de consolidare, astfel încât, acest teatru să poată fi redat spre folosinţă cetăţenilor din Municipiului Bucureşti. Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care Teatrul Bazilescu trece din proprietatea Institutului Naţional al Patrimoniului, instituţie care se află în coordonarea Ministerului Culturii, în proprietatea Municipiului Bucureşti”, a declara ministrul Culturii, Daniel Breaz, în rimă cu o lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.