Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Ciocniri la Universitatea din Teheran: forțele de ordine ar fi tras în studenți

Twitter
teheran iran protest

Forțele de securitate iraniene au asediat Universitatea Sharif din Teheran duminică seara, prinzând în interior studenții care protestau și au tras în ei cu gloanțe de cauciuc, scrie Jerusalem Post.

Mai devreme, duminică dimineață, a fost distribuit un videoclip în care studenții de la universitate scandează sloganuri împotriva liderului suprem iranian Ali Khamenei . Mai târziu, după-amiaza și seara, au fost distribuite online rapoarte conform cărora forțele de securitate au blocat intrările și ieșirile din campus și au început să reprime studenți, trăgând cu gaze lacrimogene spre ei.

Un videoclip de la fața locului a arătat studenți fugând de forțele de securitate într-o parcare de la universitate. O serie de alte videoclipuri au arătat forțele de securitate trăgând un număr mare de gloanțe de cauciuc către studenții din campus.

Pe fondul ciocnirilor, ministrul iranian al științei, Mohammad Ali Zolfigol, a sosit la universitate și a vorbit cu studenții, potrivit presei de stat iraniene. Se pare că ministrul a reușit să permită unora dintre studenți să părăsească campusul, dar unii studenți erau încă blocați în universitate.

Rapoartele ulterioare au indicat că studenții erau urcați în dube. La scurt timp după aceea, forțele iraniene au început să tragă spre cămine.

Pe măsură ce rapoartele despre situația de la universitate s-au răspândit seara, civili din Teheran au fost văzuți îndreptându-se spre universitate în grupuri mari.

Protestatarii iranieni și-au exprimat îngrijorarea că forțele de securitate ar putea repeta masacrele care au avut loc în timpul protestelor studențești din Iran din 1999.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.