Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenismenii din Rusia sunt interziși la Wimbledon: lovitură grea pentru Daniil Medvedev

tennisnet.com
Daniil Medvedev

Jucătorii ruși nu vor avea voie să concureze la Wimbledon în acest an din cauza invaziei Moscovei în Ucraina, potrivit unui raport publicat marți pe site-ul de știri din industria sportivă Sportico.

La începutul acestei luni, All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează turneul de Grand Slam pe iarbă, a declarat că se află în discuții cu guvernul britanic cu privire la participarea jucătorilor din Rusia și Belarus, informează Mediafax.

Organizatorii au declarat că intenționează să anunțe o decizie la jumătatea lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere pentru turneul din 27 iunie-10 iulie.

Interzicerea jucătorilor ruși i-ar împiedica pe Daniil Medvedev, numărul doi mondial, și pe Andrey Rublev, clasat pe locul opt, să concureze pe tabloul masculin. Anastasia Pavlyuchenkova ocupă locul 15 în clasamentul feminin.

Raportul a precizat că nu este clar dacă jucătorii din Belarus vor fi, de asemenea, interziși. Belarus este o zonă cheie de pregătire pentru invazie, pe care Rusia o numește „operațiune specială".

Organismele care guvernează tenisul au interzis Rusiei și Belarusului să participe la competițiile internaționale pe echipe în urma invaziei. Jucătorilor li se permite să concureze în turnee, dar nu sub numele sau steagul țărilor lor.

Ministrul britanic al sporturilor, Nigel Huddleston, a declarat luna trecută că nu s-ar simți confortabil cu un „sportiv rus care arborează steagul rusesc" și care ar câștiga Wimbledon la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.