Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teofil Tia este noul decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

biserica ortodoxa

Arhim. Teofil Tia a fost desemnat joi, 16 aprilie 2020, în funcția de Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în urma unui concurs organizat de Universitatea „Babeș-Bolyai”, potrivit Basilica.ro.

Arhim. Teofil Tia are 48 de ani, este profesor universitar, doctor în teologie și titularul Catedrei de Pastorală (Teologie Pastorală, Psihologie Pastorală, Sociologie Pastorală, Pedagogie Pastorală, Psihoterapie și Antropologie Pastorală) a facultății, iar din 2018 conduce Școala Doctorală „Isidor Todoran” a acesteia.

Senatorul studenților Facultății de Teologie Ortodoxă, Alexandru Lazăr, i-a transmis felicitări noului decan pe pagina de Facebook a Consiliului Studenților Facultății de Teologie Ortodoxă (CSFTO): „Îi dorim un mandat plin de realizări și îl asigurăm de implicarea noastră în buna desfășurare a tuturor activităților facultății”.

Alexandru Lazăr a transmis și un gând de recunoștință pentru cel care și-a încheiat al doilea mandat la cârma facultății, Părintele Vasile Stanciu: „Ne-a insuflat mereu sentimentul că trebuie să rămânem o familie unită și că între noi nu trebuie să fie o competiție, ci o împreună ̵ lucrare prin activarea darurilor primite de la Dumnezeu, spre folosul facultății și al societății”.

Părintele Teofil (Cristian)Tia s-a născut la Ocna Mureș, în județul Alba, și a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Şaguna a Universității Lucian Blaga din Sibiu, a urmat studii de master la Faculta di Teologia dell Italia Settentrionale, Milano, cu sediul la Padova, iar din 2000 este doctor în Teologie Dogmatică, avându-l îndrumător pe pr. prof. univ. dr. Ion Bria.

Noul decan este slujitor la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca și duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din acest oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.