Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriștii măcar au idealuri/ OPINIE

alexandru petria

Teroriștii au idealuri, nu le discut injustețea sau altceva. Împotriva lor acționează politicieni care nu pășesc cât mint, ipocriți și funcționari orbi dincolo de leafă. Ce proiect are capacitatea să înflăcăreze europenii, ca să știe pentru ce să lupte, dacă excludem stricta siguranță individuală? Politicile de austeritate? Nu întrezăresc unul. Credința mută munții, da, nu bălmăjeala fără orizont.

Coșmarul atentatelor de la Paris e rezultanta eșecului politicilor multiculturale, a stupidităților corectitudinii politice. Avea dreptate Flori Bălănescu, într-o postare de azi de pe Facebook: ”Atacuri teroriste la Paris... Este cumplit. Exacerbarea drepturilor omului - prin discriminare pozitivă, pierderea de multe ori a rațiunilor de securitate și de protejare a propriilor cetățeni - se întoarce, iată, împotriva omului, împotriva Europei civilizate. Nu îmi plac extremismele, nu îmi place nici retorica deșănțată a drepturilor pentru oameni care fug în șuvoaie din țările lor invadând Europa. Oamenii politici europeni își dau silința să fie diplomați în discursuri. Noi trebuie să ne exprimăm liber. Soluția pentru Lumea din care milioane de oameni au fugit este să se democratizeze, nu să distrugă echilibrul destul de fragil european. Suntem foarte diferiți, în realitate. Avem curaj să spunem asta? E mult mai ușor și "tolerant" să plângem fără discernământ pentru soarta unor necunoscuți, montați fiind și debilizați de mass-media, dar suntem nepăsători la suferința celui din vecinătatea imediată. Lacrimile acelea sunt de hârtie, de cerneală. Nu ne costă nimic. Poate chiar ne ajută la CV. Să facem ceva concret pentru noi și ai noștri e dificil, chiar imposibil. Se întâmplă acum la Paris, mâine unde vor exploda "incidentele" criminale?”. Fereala de-a spune lucrurilor pe nume și de-a lua măsuri în consecință, ne-a împins într-o fundătură, chiar ne-a tâmpit. Ne-a transformat într-o pradă.

Serviciile secrete n-o să piardă momentul să ceară măriri de fonduri, în loc să-și recunoască ineficiența. Sunt finanțe aruncate în vânt, dacă nu e și determinare ideatică. Se știe că spionii cei mai eficienți au fost cei care credeau în ceva, care n-au pus banii pe primul loc în munca lor.

Am notat rândurile de față pe fugă, sub presiunea emoției. Sunt îngrijorat, cum cred că e fiecare, deoarece, sub atacurile teroriste, Europa seamănă cu un zombi. Omul fără idealuri e un mort viu.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.