Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TERORISTUL din Manchester era CUNOSCUT de serviciile de securitate britanice

AP
manchester, atac

Ministrul de Interne britanic, Ember Rudd, a declarat că autorul atacului terorist din Manchester, Salman Abedi, era cunoscut de serviciile de securitate.

Rudd a spus că Abedi era predispus la asemenea acte violente, având mai mulţi complici, relatează BBC.

"Este foarte posibil ca acesta să nu fi acţionat de unul singur",  a menţionat oficialul.

"Abedi era cunoscut de către serviciile noastre de specialitate şi a fost monitorizat până la un anumit punct. Sunt sigur că în câteva zile vom obţine mai multe informaţii despre el", a precizat Rudd pentru Sky News.

Autorul atentatului de luni seara din Manchester, soldat cu 22 de morţi, era cunoscut de serviciile de informaţii şi "probabil nu a acţionat singur", a declarat ministrul britanic de interne Amber Rudd la BBC, conform AFP şi Reuters, relatează şi agerpres.

Atentatorul sinucigaş Salman Abedi, un britanic de origine libiană, "nu a acţionat probabil singur", a spus Amber Rudd, subliniind că atentatul care a vizat un concert de muzică pop a fost "mai sofisticat decât altele".

Serviciile de informaţii "îl cunoşteau", a declarat Amber Rudd la BBC despre autorul atentatului soldat cu 22 de morţi şi 59 de răniţi luni seara la Manchester (nord-vestul Angliei).

Ministrul de interne britanic a declarat că a fost "iritant" că această informaţie despre anchetă privind autorul atentatului a fost divulgată de surse de securitate din SUA înainte ca poliţia britanică să fie pregătită să o facă publică.

Autorităţile l-au identificat pe autorul atacului ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinţi de origine libiană.

"Pare probabil, posibil, că nu a făcut asta singur, de aceea poliţia şi serviciile de informaţii îşi continuă cercetările pentru a se asigura că obţin toate informaţiile care trebuie să ne asigure securitatea", a declarat Rudd la BBC.

Întrebată dacă individul respectiv era cunoscut de serviciile de informaţii, ea a spus că "serviciile de securitate cunosc multă lume, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i aresteze pe toţi cei pe care îi cunosc dinainte şi sunt sigură că atunci când ancheta se va finaliza vom putea descoperi mai mult".

Amber Rudd a fost întrebată despre faptul că o serie de informaţii despre Abedi, inclusiv numele său, au provenit de la SUA şi dacă ea este de acord cu schimbul de informaţii cu alte ţări.

"Da, în mod sincer. Vreau să spun că poliţia britanică a fost foarte clară că vrea să controleze fluxul de informaţii pentru a proteja integritatea operaţională, elementul surpriză, astfel încât este iritant dacă acestea sunt transmise de alte surse şi am fost foarte clară cu prietenii noştri că aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple".

Întrebată dacă scurgerile de informaţii din SUA au compromis această anchetă, ea a spus: "Nu aş merge atât de departe, dar pot să spun că ei sunt perfect lămuriţi despre situaţie şi că aşa ceva nu trebuie să întâmple din nou".

 

Nivel MAXIM de alertă teroristă în UK. Ce înseamnă asta pentru cei care trăiesc acolo

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.