Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timpul de calitate petrecut cu copiii, esențial pentru securitatea și valorile lor - Dr. Eduard Moțoescu

Hotnews
parinti copii

Medicul psihiatru Eduard Moţoescu afirmă că pentru sănătatea mintală a copiilor este nevoie ca părinţii să petreacă timp de calitate cu aceştia. ”Relaţia dintre copil şi părinte se stabileşte şi prin acest criteriu de timp, timpul de calitate petrecut împreună e factor foarte important şi securizant pentru copii şi pentru modul lor de a privi viaţa şi valorile ei”, explică el, potrivit news.ro.

”În cazul copiilor noştri, trebuie să le acordăm în primul rând timp. Probabil cel mai mare deficit aici este în această zonă, a timpului pe care îl acordăm copiilor. Suntem de foarte multe ori prinşi în treburile zilnice şi nu că acordăm o atenţie sporită altor lucruri care ne acaparează în dauna copiilor, dar nu conştientizăm această comunicare prin timp. Acordarea unui interval de timp este o formă foarte importantă de comunicare. Spui unei persoane că ţii la ea atunci când îi acorzi o perioadă mai lungă de timp, nu când te întâlneşti fugar câteva zeci de minute, o oră dintr-o zi. Lucrul acesta arată o superficializare a relaţiilor. Ca atare, relaţia dintre copil şi părinte se stabileşte şi prin acest criteriu de timp, timpul de calitate petrecut împreună e factor foarte important şi securizant pentru copii şi pentru modul lor de a privi viaţa şi valorile ei”, a afirmat medicul Eduard Moţoescu, miercuri seară, la Medika Tv.

Medicul a atras atenţia asupra faptului că sunt tineri care nu acordă suficientă atenţie orelor de somn şi orarului de somn, lucru care este ”foarte vulnerabilizant pe multe funcţii psihice: atenţie, memorie, concentrare, randament cognitiv”.

”Trebuie să fim atenţi la o bună echilibrare a acestor lucruri pentru a fi într-un echilibru bun”, a adăugat Eduard Moţoescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.