DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Tokes cere reînființarea batalionului secuiesc al morții

monument-divizia-de-secui-800
Nu mai e timp de incertitudini, de oportunism politic, de speech-uri care vor doar îndobitocirea poporului, care ne pot fi fatale. Acum e momentul autonomiei şi al independenţei, doar independenţa naţională totală poate aduce înălţarea pentru maghiarime! Autonomia teritorială a Ardealului şi a Partiumului trebuie să se înfăptuiască, iar unitatea militară secuiască înfiinţată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu, la nevoie!”. Istoria acestui batalion sau divizii de secui care a ucis români în perioada 1918-1919 este atât de monstruoasă încât simpla invocare a reînființării acestei escadrile a morții ar trebui să ne dea fiori. Această formațiune militară este cea care a ucis și maltratat români după Unirea de la 1918, opunându-se reîntregirii țării și fiind alungată ulterior de armata română din Transilvania. ”Faptele de glorie” ale batalionului secuiesc nu au fost însă pe câmpul de luptă, unde armata română a învins rapid această unitate, ca și pe cele ale Ungariei conduse atunci de bolșevicul Bela Kun, ci împotriva civililor români fără apărare. Batalionul secuiesc al morții s-a remarcat de asemenea prin pedepsirea celor care au participat la Marea Unire de la 1918, și tocmai de aceea invocarea reînființării ei de către Laszlo Tokes nu este lipsită de semnificație. Tradiția crimelor acestui batalion secuiesc a fost apoi reluată în perioada lui Horthy, cu rezultatele știute. De altfel, în comuna Hodod din județul Sălaj s-a făcut în 2010 chiar și un monument dedicat diviziei secuiești care a măcelărit românii după Marea Unire (vezi foto), semn că extremiștii maghiari au păstrat memoria vie a luptei armate anti-românești!
Amenințarea lui Tokes: ”Acum e momentul autonomiei şi al independenţei, doar independenţa naţională totală poate aduce înălţarea pentru maghiarime! Autonomia teritorială a Ardealului şi a Partiumului trebuie să se înfăptuiască, iar unitatea militară secuiască înfiinţată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu, la nevoie!”
Pe scurt, Laslo Tokes ne-a anunțat la școala de vară, cu acordul tacit al lui Viktor Orban, că autonomia maghiară, mai nou denumită ”independență”, va trece la nivelul următor, al conflictelor și crimelor, asta pentru a-i speria pe românii din zonă care se mai opun și pentru a le reaminti de istoria uciderii înaintașilor lor atât pe vremea lui Bela Kun, cât și în timpul lui Horthy. Dar, așa cum spuneam, amenințarea vehiculată de Tokes a trecut aproape neobservată. Extremismul maghiar se pregătește să răspândească teroarea în Transilvania, iar autoritățile române nu par să observe nicio amenințare. Tokes își duce menirea până la capăt. Ne-a amenințat cu Kosovo, apoi cu situația din Crimeea, acum a trecut la istoria recentă a Transilvaniei și a dat semnalul pregătirii luptei armate a separatiștilor maghiari împotriva populației românești!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.