Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Torţionarii lui Ursu CONTESTĂ sechestrul pus pe avere. Avocat: Nu cred că a luptat ca 2 bătrâni să nu îşi ia pensia

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Torţionarii disidentului Gheorghe Ursu contestă sechestrul dispus de instanţă, de 3,1 milioane de euro, judecătorii urmând să decidă dacă admit sau resping cererea, potrivit MEDIAFAX.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Jurnalist TVR, găsit SPÂNZURAT pe câmp

"Încheierea prin care s-au luat măsuri asigurătorii este netemeinică, nu se respecta convenţia CEDO, nu este motivată. Măsură popririi a fost luata ilegal, nu exista un titlu executoriu. Fata de contul pentru care s-a aplicat măsură, este una nelegală. Se încalcă dreptul la proprietate din Constituţie. Nu antamăm fondul, dar cât timp există în dosar părţi responsabile civilmente, părţile civile trebuie sa aibă răbdare să se soluţioneze cauza, iar daca de ajunge la condamnare, să se îndestuleze de la acestea. Acordarea unor daune de 3 milioane de euro ar duce la o îmbogăţire nejustificată. Se încalcă jurisprudenţa CEDO. A murit un om, este regretabil, dar nu noi suntem vinovaţi. Eu nu cred că disidentul Gheorghe Ursu a luptat pentru că doi bătrâni pensionari să nu îşi poată primi astăzi pensia", le-a spus judecătorilor avocatul lui Vasile Hodiş.

"Eu am avut doar tangenţial legătură cu acest caz, nu am alte venituri decât pensia. Am un apartament şi o maşină împreună cu soţia. Sunt excesive măsurile de sechestru şi poprire. Eu de 18 ani în acest caz am fost numai martor", a completat Hodiş.

"Va cerem să admiteti contestaţia şi să anulaţi sechestrul. Motivul invocat de prima instanţă este pentru a asigura că nu se sustrage cei doi de la plata despăgubirilor, prin distrugerea sau înstrăinarea patrimoniului. Se aduce atingere prezumţiei de nevinovăţie, poprirea pe pensie îl prejudiciază grav, nu îi ajung banii pentru tratamente, este bătrân, are 78 de ani. Nu putem vorbi despre un prejudiciu cert. Daunele materiale sunt nedovedite, cele morale supraevaluate. Singurele bunuri- un apartament şi o Dacie. Are acţiuni doar la SIF Muntenia. Vă cerem în subsidiar să admiteţi măcar ridicarea popririi pe pensie", a spus apărătorul lui Marin Pârvulescu în sala de judecată.

Citeşte şi: Omul de care se teme Kovesi RUPE TĂCEREA. Documente BOMBĂ, făcute publice de un fost colonel SRI

"Pensia era singurul mijloc de existenţă. Afaceri nu am făcut, nu mai am cum, am leziuni de la un accident vascular cerebral şi un infarct si sufăr de atrofie cerebrală", a declarat Pârvulescu.

În cazul celui de al treilea inculpat, Tudor Postelnicu, care a decedat, avocatul a cerut să se constate încetarea acţiunii penale.

Pe de altă parte, avocatul lui Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, a cerut judecătorilor menţinerea deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

La finalul lunii august, Curtea de Apel Bucureşti a decis să pună sechestru pe averile torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu, pentru garantarea reparării pagubei de 3,1 milioane de euro, instanţa oprindu-le celor trei - Marin Pârvulescu, Vasile Hodiş, Postelnicu Tudor - inclusiv o treime din pensie.

Ulterior, magistraţii au fost înştiinţaţi că unul dintre cei cercetaţi, Tudor Postelnicu, a decedat.

Instanţa a decis să pună sechestru pe casele din Bucureşti şi pe maşinile lui Marin Pârvulescu şi ale lui Vasile Hodiş.

De asemenea, judecătorii au dispus punerea sub sechestru a acţiunilor deţinute de Pârvulescu, respectiv şase acţiuni la SIF1 Banat-Crişana SA, 10 acţiuni la SIF2 Moldova, 32 acţiuni la SIF3 Transilvania SA, 1.177 acţiuni la SIF4 Muntenia SA şi 10 acţiuni la SIF5 Oltenia SA şi dividendele la care acţiunile respective dau dreptul.

Prin decizie s-a dispus şi sechestrarea acţiunilor deţinute de inculpatul Vasile Hodiş, respectiv 40 de acţiuni la Semănătoarea, şase acţiuni la SIF1 Banat-Crişana SA, 10 acţiuni la SIF2 Moldova, 32 acţiuni la SIF3 Transilvania SA, 38 acţiuni la SIF4 Muntenia SA şi 10 acţiuni la SIF5 Oltenia SA şi dividendele la care acţiunile respective dau dreptul.

În plus, magistraţii au dispus punerea sub sechestru a sumelor de bani aflate în conturile deschise pe numele lui Pârvulescu şi Hodiş.

Citeşte şi: Magistraţii AU DECIS: Arhiepiscopului Tomisului NU SCAPĂ de măsurile preventive .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.