Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transporturile de ouă şi carne de pasăre, verificate la Arad. Focarele de gripă aviară din Ungaria au speriat autoritățile române

Observatorul de Calarasi
gripa aviara

Autorităţile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontieră cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de ouă, carne şi păsări vii. Întreaga acțiune vine pe fondul evoluţiei unor focare de gripă aviară în Ungaria.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat luni, pentru Agerpres, că transporturile cu risc sunt verificate imediat ce intră în ţară, pentru a se evita aducerea de produse din zonele în care există focare.

"Începând din această săptămână, organizăm filtre pe drumurile din apropiere de graniţă, împreună cu alte instituţii ale statului, pentru a verifica atât documentele de provenienţă, cât şi condiţiile de transport.

Sunt vizate toate transporturile de ouă, carne, produse din carne de pasăre şi păsări vii, pentru a evita apariţia gripei aviare în judeţ", a declarat Marcel Roşu.

Gripa aviară, detectată în multe zone din Ungaria

El a precizat că în momentul de faţă nu există interdicţie de a fi introduse în ţară aceste produse, decât în cazul celor care provin din zonele în care există focare de gripă aviară.

Gripa aviară a fost detectată în ultimele două luni în mai multe provincii ale Ungariei, de la graniţa cu România până la cea cu Austria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.