DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Tribunalul București a anulat decontarea benzinei pentru părinții din Ilfov

tribunal-1

Tribunalul București a decis în primă instanță anularea unei decizii care prevedea că locuitorii din Ilfov care lucrează în Bucureşti sau îşi duc copiii la şcoală cu maşina ar putea primi lunar 500 de lei pentru benzină, dacă sunt de acord să îşi împartă autoturismul cu alţi vecini. Decizia nu este definitivă.

Citește și: Taberele din PSD: Cine se aliniază în spatele lui Eugen Teodorovici

„Tribunalul București a decis în primă instanță anularea Hotărârii de Consiliu General a Municipiului București nr. 790/22.11.2018 - privind aprobarea programului . Actul a fost anulat în urma sesizării instanțelor de către organizațiile CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și ActiveWatch. Cele două organizații au arătat în instanță că proiectul de act normativ a fost votat în cadrul Consiliului General fără a fi fost supus dezbaterii publice, așa cum o cere legislația în vigoare. Mai mult, pentru acest proiect de hotărâre de Consiliu General, mai multe organizații non-guvernamentale au solicitat în scris organizarea unei dezbateri publice. Deși proiectul de hotărâre a suscitat mult interes din partea publicului, reprezentanții Primăriei Generale nu au dat curs solicitării noastre și au decis să supună acest proiect votului Consiliului General fără respectarea normelor minime de implicare a cetățenilor și de transparență decizională”, transmite ActiveWatch într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, mai puțin de 5% dintre proiectele de acte normative sunt supuse dezbaterii publice, cu excepția Planurilor de Urbanism.

„Am ales să apelăm la instanță pentru a demonstra că această strategie de ocolire a transparenței decizionale contravine prevederilor legale. Atragem deci atenția că, prin confirmarea lipsei de transparență în cazul punctual al acestui proces, se confirmă că înțelegerea autorității locale cu privire la transparența decizională este una eronată și a avut consecințe grave de-a lungul celor patru ani de mandat. Practic, prin această strategie de luare a deciziilor în absența vocii cetățenilor, primarul general al Municipiului București și Consiliul General au condus instituția și au proiectat orașul ignorând, în majoritatea cazurilor, opinia și feedbackul utilizatorului de oraș și autorității publice, adică cetățeanul”, mai arată ActiveWatch.

Hotărârea anulată prevedea că vecinii care merg în Bucureşti în aceeaşi zonă la serviciu sau au copiii la şcoală pe un traseu comun pot împărţi o maşină şi le va fi decontat combustibilul până la 500 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.