Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump îi dă LOVITURA lui Putin: Ce pas ÎNAPOI a făcut președintele SUA

trump putin

"Faptul că am discutat cu preşedintele Putin o unitate de securitate cibernetică nu înseamnă că cred că este posibilă. Nu este", a scris duminică pe Twitter preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Şeful Casei Albe a făcut pasul înapoi la numai câteva ore după ce anunţase, tot în reţeaua sa favorită de comunicare online, că discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, crearea unei unităţi ruso-americane pentru protecţia în faţa atacurilor informatice în timpul alegerilor. "Putin şi cu mine am discutat formarea unei unităţi impenetrabile de securitate cibernetică, astfel încât piratarea informatică a alegerilor şi multe alte lucruri negative să fie împiedicate", a fost unul din mesajele lui Trump despre întâlnirea sa de sâmbătă cu preşedintele rus, la Hamburg, cu ocazia summitului G-20.

Citește și: PANICĂ în Norvegia: un bărbat a împușcat patru persoane

Trei senatori republicani, Lindsey Graham din Carolina de Sud, John McCain din Arizona şi Marco Rubio din Florida, au criticat în termeni duri iniţiativa colaborării cu Rusia.

"Nu este cea mai prostească idee pe care am auzit-o vreodată, dar e foarte aproape", a declarat Graham televiziunii NBC, conform Agerpres.

Rubio, fost contracandidat al lui Trump la nominalizarea republicană pentru alegerile prezidenţiale din 2016, a folosit, ca şi preşedintele, un mesaj pe Twitter: "Un parteneriat cu Putin pentru o 'Unitate de Securitate Cibernetică' este ca un parteneriat cu preşedintele Siriei, Bashar al Assad pentru o 'Unitate de Arme Chimice' ".

Citește și: Donald Trump joacă tare: Ce i-a impus lui Vladimir Putin

McCain, care a candidat la preşedinţia SUA împotriva lui Barack Obama, în 2008, şi conduce acum comisia pentru servicii armate a Senatului SUA, l-a criticat pe Trump pentru aparenta disponibilitate de a "ierta şi uita", arătând - potrivit transcrierii unei declaraţii la televiziunea CBS - că "Vladimir Putin (...) a scăpat după ce literalmente a încercat să schimbe rezultatul (...) alegerilor noastre". "Da, e timpul să trecem mai departe. Dar trebuie plătit un preţ", a insistat el, declarându-se şi mai hotărât să promoveze măsuri legislative de sancţionare a Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.