Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump: 'Our civilization will triumph!'

In 2007, Varșovia a găzduit o conferință internațională care a avertizat despre o "iarnă demografică" ce urma să reprezinte o amenințare existențială la adresa Europei, deoarece respingerea "familiei naturale" ar urma să ducă la scăderea natalității și importul, în consecință, a milioane de muncitori din coloniile istorice europene care nu împărtășesc valorile occidentale și refuză să fie asimilați.

Un deceniu de atacuri teroriste în Europa, cauzate și de recentul flux continuu de imigrați din țări musulmane, i-a convins și pe cei mai sceptici europeni de concretizarea conceptului „iernii demografice”.
Ieri, în discursul său adresat unei mulțimi de 15,0000 de oameni în Piața Krasinski din Varșovia, președintele Trump a ridicat problema supraviețuirii Occidentului, argumentând că aceasta nu se bazează în cele din urmă pe armate și economii, ci pe "familii puternice și valori puternice".
"Avem suficient respect pentru cetățenii noștri pentru a ne proteja granițele? Avem dorința și curajul de a ne păstra civilizația în fața celor care o vor submina și distruge? " a întrebat Trump. Trump a subliniat apoi: "Putem avea cele mai mari economii și cele mai letale arme de oriunde pe Pământ, dar dacă nu avem familii puternice și valori puternice, atunci vom fi slabi și nu vom supraviețui".

Este cunoscut faptul că este nevoie de o rată a fertilității de cel puțin 2,1 pentru ca o națiune să se refacă. Însă, țările europene cunoscute pentru familiile mari, cum ar fi Grecia și Spania, au acum  rate de fertilitate de doar 1,2 și, respectiv, 1,1.

Așadar, e posibil pe fondul micșorării familiei europene, una dintre cele mai rapide evoluții demografice din istoria recentă, și pe fondul intrării în spațiul european de imigranți economici (în mare parte) și de refugiați (într-o mică măsură) să asistam la o Europă semi-islamică, politico-cultural, într-o generație?

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.