Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupa Rammstein a provocat indignarea unor organizații evreiești și a unor politicieni cu un videoclip care prezintă un lagăr nazist

www.spirit-of-metal.com
Rammstein

Trupa hard rock germană Rammstein a provocat indignarea unor organizații evreiești și a unor politicieni cu un videoclip prin care își promovează noul album de studio, al șaptelea, și în care membrii formației apar îmbrăcați ca prizonieri dintr-un lagăr nazist, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

În videoclip, disponibil online, membrii trupei apar îmbrăcați în uniforme de prizonieri, cu frânghii în jurul gâtului.

"Cu acest clip, trupa a depășit limita", a declarat Charlotte Knobloch, o supraviețuitoare a Holocaustului și fost președinte al Consiliului Central al Evreilor din Germania, pentru cotidianul Bild.

"Trivializarea Holocaustului, așa cum se vede în imagini, este o acțiune iresponsabilă", potrivit acesteia.

Felix Klein, de la Consiliul pentru antisemitism al Guvernului german, a declarat că, dacă videoclipul are ca scop doar o impulsionare a vânzărilor, "este o exploatare lipsită de gust a libertății artistice".

Citește și: Angelina Jolie poartă discuţii pentru a juca în 'The Eternals'

Trupa Rammstein este celebră pentru numeroasele controverse stârnite de-a lungul timpului. Printre subiectele abordate în piesele sale se numără sadomasochismul, homosexualitatea, incestul, abuzurile, piromania, canibalismul și violența sexuală.

În 2009, Guvernul german a interzis vânzarea la vedere în magazine a albumului "Liebe ist Fuer Alle Da", pentru descrierile unor practici sadomasochiste.

Rammstein este o formaţie germană ale cărei baze au fost puse în 1994, în Berlin. Trupa este formată din Till Lindemann (voce), Richard Z. Kruspe (chitară şi backing vocals), Paul H. Landers (chitară, backing vocals), Oliver "Ollie" Riedel (chitară bas), Christoph "Doom" Schneider (tobe şi percuţie electronică) şi Christian "Flake" Lorenz (clape).

Până în prezent, trupa a lansat şase albume de studio - "Herzeleid" (1995), "Sehnsucht" (1997), "Mutter" (2001), "Reise, Reise" (2004),"Rosenrot" (2005) şi "Liebe ist Fuer Alle Da" (2009) -, precum şi un material "greatest hits", intitulat "Made in Germany 1995-2011".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.