Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trustul imobiliar belgian Warehouses de Pauw NV primește o finanțare de aproximativ 205 mil. euro

pixabay.com
euro hartii 500 euro tiparnita

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, acordă trustului imobiliar belgian Warehouses de Pauw NV (WDP) o finanțare de aproximativ 205 mil. euro pentru construirea unei suprafețe totale de cca un milion m2 de proprietăți semi-industriale și logistice verzi, în România, informează un comunicat, potrivit Mediafax.

Investiția face parte dintr-o finanțare verde de 750 de milioane euro care include finanțare de la investitori terți mobilizați de IFC în cadrul programului său de portofoliu de co-creditare și de la bănci comerciale internaționale.

Acesta este primul împrumut verde acordat de IFC sectorului proprietăților imobiliare în regiunea Europei și Asiei Centrale. WDP va implementa certificarea EDGE pentru clădiri verzi (excelență în proiectare pentru îmbunătățirea eficienței) a IFC în întregul său portofoliu din România. Certificarea EDGE presupune economii de minimum 20% din consumul de energie și apă al clădirilor și din energia utilizată pentru producerea materialelor de construcție. Prin certificarea independentă a clădirilor sale, WDP va reduce costurile cu utilitățile suportate de utilizatorii clădirilor și își va consolida poziția în rândul acestora.

Citește și: Probleme pentru PNL: Scăderea în sondaje, dezbătură în şedinţa BPN (surse)

IFC consideră că sectorul proprietăților imobiliare comerciale este un factor esențial în construirea infrastructurii de afaceri. Această investiție va facilita dezvoltarea comerțului electronic, a sectoarelor de depozitare și distribuție, a pieței de externalizare a proceselor de afaceri și a industriei auto și sectorului comerțului cu amănuntul, toate acestea constituind factori de creștere importanți pentru logistică și spatiile destinate industriei ușoare din București și din celelalte orașe mari. De asemenea, investiția va sprijini industria construcțiilor din România.

Până în prezent, IFC a investit la nivel mondial peste 4,9 miliarde euro în clădiri verzi. Proiectele imobiliare rezidențiale și comerciale cu certificare EDGE au economisit peste 225.000 tone de bioxid de carbon în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.