Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader a fost chemat la RAPORT: Va da socoteală în fața Senatului

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Comitetul liderilor grupurilor senatoriale a decis miercuri că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va veni în plenul Senatului, la 'Ora ministrului', pe data de 9 mai, la ora 10,00, şi nu pe 3 mai cum era iniţial stabilit, a anunţat viceliderul grupului PNL, Eugen Pîrvulescu.

El a precizat, pentru AGERPRES, că amânarea a fost propusă de liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, care a motivat amânarea prin faptul că joi, 3 mai, ministrul Tudorel Toader participă la şedinţa de Guvern.

Citește și: PRO TV a șters înregistrarea cu tânăra care pare că se droghează! Iată motivul

"Poziţia PNL este că ministrul Justiţiei fuge de a veni în faţa Senatului în tot acest scandal al legilor Justiţiei şi al Codurilor penale. Se eschivează de a veni în Senat, dar până la urmă va veni şi va trebui să răspundă unor probleme foarte grave în ceea ce înseamnă Justiţia din România. De la raportul GRECO până acum s-au mai întâmplat o grămadă de lucruri. Se încearcă în continuare o ingerinţă mare în actul de Justiţie din România din partea celor de la PSD", a declarat Pîrvulescu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat pe 11 aprilie că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea 'Ora Guvernului', la Senat, în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei. GRECO se declara profund îngrijorat de anumite aspecte ale Legii privind statutul judecătorilor şi al procurorilor, ale Legii privind organizarea sistemului judiciar şi ale Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii adoptate recent de Parlamentul României, precum şi de proiectele de amendamente la legislaţia penală.

Citește și: BNR face un anunț cu greutate! Care este situația rezervelor României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.