Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader face spectacol la bilanțul celor 2 ani de mandat: 'Nu e un bilanț, e un raport care are 85 de pagini, în forma sintetizată'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni, că a întocmit un raport după doi ani de activitate la Ministerul Justiției, subliniind că documentul are 85 de pagini și va fi postat ulterior pe site-ul instituției.

„Nu este un bilanț al activității Ministerului Justiției, este un raport după 2 ani de activitate la MJ. Raportul pe care l-am redactat, pe care îl voi posta pe pagina de internet a Ministerului, are o formă în sinteză, se desfășoară pe 85 de pagini. (...) Am încercat, în cei doi ani, ca prin activitatea desfășurată să punem în centrul activității cetățeanul care are dreptul să-și valorifice interesele legitime, drepturile fundamentale consacrate prin Constituție, legi. Cetățeanul care are nevoie de acest serviciu de interes public care se numește actul de înfăptuire a justiției”, a spus Tudorel Toader, la prezentarea bilanțului.

Citește și: Anunţul aşteptat de toată lumea! Pe cine trimite PSD la prezidențiale – Liviu Dragnea, informații explozive

Totodată, Toader a subliniat că atunci când a fost numit în funcția de ministru al Justiției, a încercat să facă o radiografie a sistemului judiciar „dincolo de documentele pe care le-am primit de la miniștrii precedenți”.

Ministrul Justiției a mai menționat și proiectele privind penitenciarele (caracterizând problema lor ca fiind sistemică). dar și cel privind cartierul justiției.

Citește și: Ministrul Apărării reacționează! Și-a făcut mea culpa, în direct, după greșeala gravă prin care a jignit militarii

„Alt subiect pe care - am să vă invit și probabil nu peste mult timp să-l observați în aplicare, se referă la cartierul pentru justiție care se află în vecinătatea Bibliotecii Naționale, care se va dezvolta pe o suprafață de 10.47 de hectare. (...) Mulți s-au exprimat patetic despre cartier, dar trebuie să judecăm nu după declarațiii, ci după fapte. Vom face o scurtă istorie a cartierului, vom arăta memorandumurile pe care Guvernul le-a aprobat”, a mai spus Toader.

Toader a punctat în raportul său și proiectul de construire a unor arhive.

Citește și: Ieșire de ultim moment a Băncii Naționale, în scandalul aurului! Respinge ferm aceste acuzații

„Problema arhivelor este una care cuprinde toate instanțele și parchetele. Dacă mergeți la instanțe, veți vedea că unele au închiriat spații de arhivare de la privați, alte instanțe țin dosare importante teanc fie la subsol, fie în diferite birouri, spații mai mult sau mai puțin adecvate 90 de ani de zile. La ÎCCJ vedeți pe hol dosare depozitate. (...) Pentru a asigura depozitarea corespunzătoare, pentru a degreva bună parte din spații de actualele documente, am propus să construim un număr de 15 arhive la nivelul fiecărei curți de apel. Arhive moderne”, a mai explicat ministrul.

Potrivit lui Toader, pentru aceste arhive vor fi avute în vedere și documentele CSM, ale Administrației Penitenciarelor și ale Inspecției Judiciare.

Citește și: Alianța care poate arunca-n aer Coaliția PSD-ALDE! Frontul comun plănuit de Rareș Bogdan! Mesaj-cheie al jurnalistului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.