Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îl EXECUTĂ sumar pe Florin Iordache

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va trimite la Parlament proiectul privind modificarea Codului de Procedură Penală fără prag la abuzul în serviciu. Aceasta a fost principala nemulțumire a protestatarilor privitoare la OUG 13, pentru că în aceasta era trecut pragul de 200.000 de lei la abuzul în serviciu.

Citește și: Ministrul Justiției face ANUNȚUL mult așteptat despre Codurile Penale

În ședința Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, de marți, Florin Iordache l-a atacat pe Tudorel Toader pentru că intenționează să elimine pragul pentru abuzul în serviciu. În replică, Tudorel Toader i-a pasat cartoful fierbinte și i-a transmis lui Iordache că legea va ajunge la Parlament și atunci poate interveni pe ea, dacă consideră de cuviință. Practic, Tudorel Toader îl pune din nou pe Iordache în lumina reflectoarelor, după experiența OUG 13.

”Vă rog să acceptați ideea că știu bine rațiunile CCR referitoare la abuzul în serviciu, pentru că eram încă judecător. Obiectivul pe care eu mi l-am luat este de a transpune în Codul Penal și în Codul de Procedură Penală deciziile Curții Constituționale. Eu voi pune în dezbatere publică proiectul fără prag.

Dânsul are perpectiva de a privi în viitor. Eu am șansa de a privi în trecutul dumnealui (...) Și Ministerul, și Parlamentul, avem competențe complementare. Nu ne excludem unii pe alții. Eu voi da drumul la proiect fără prag la abuz. Proiectul îl voi trimite în procedură parlamentară, deci nu va fi o Ordonanță de Urgență.

Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache, dumnealui având și experiența de leguitor mai vechi sau mai recent, atunci dumnealui poate interveni, pentru că noi suntem inițiatori, iar dumnealor decidenți”, a declarat Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.