Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a recuperat trupurile a doi soldaţi dispăruţi în Siria

Turcia a recuperat trupurile a doi soldaţi daţi dispăruţi în Siria la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut şi despre care gruparea Statul Islamic a afirmat că i-a răpit, a informat marţi presa turcă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Presa nu a precizat circumstanţele morţii celor doi soldaţi, ci a precizat că trupurile celor doi "martiri" urmează să fie predate familiilor lor pentru înmormântare.

Citeşte şi: Războiul dintre Dodon şi Băsescu duce la demisii. Ce decizie extrema a luat liderul de la Chişinău

Armata turcă a anunţat pe 29 noiembrie 2016 că a pierdut legătura cu cei doi soldaţi ai săi în Siria. Anterior, agenţia de presă afiliată grupării Statul Islamic, Aamaq, a revendicat răpirea celor doi soldaţi turci.

Turcia a lansat o amplă operaţiune în nordul Siriei la sfârşitul lunii august pentru a-i alunga pe jihadişti din regiunile din apropierea graniţelor sale, dar şi pentru a opri înaintarea miliţiilor kurde în Siria.

Patruzeci de soldaţi turci au fost ucişi de la începutul ofensivei, în special în atacuri ale militanţilor SI.

Citat de presa turcă, un purtător de cuvânt al Brigăzii Hamza, un grup rebel sirian, a afirmat că trupurile celor doi soldaţi au fost predate în schimbul a şase prizonieri ai SI care erau reţinuţi de grupul său.

Statul Islamic a publicat pe 22 decembrie 2016 o înregistrare video în care doi bărbaţi care s-au prezentat ca fiind soldaţi turci erau legaţi şi arşi de vii de jihadiştii SI. Turcia a afirmat la câteva zile după difuzarea înregistrării video că nu dispune de elemente care să permită autentificarea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.