Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii nu îi iartă pe nemți - Ar trebui să dezbatem și noi genocidul Armeniei în Namibia

http://www.aljazeera.com/
turcia siria

Turcia ar trebui să organizeze o dezbatere privind masacrul comis în Namibia de Imperiul German în urmă cu un secol, a declarat luni un parlamentar turc din partidul de guvernământ, numind actul un genocid, relatează agenţia DPA. 

Această cerere intervine ca represalii la un vot săptămâna trecută în parlamentul german recunoscând drept genocid uciderea de etnici armeni şi a altor grupuri creştine de către Imperiul Otoman, predecesorul Turciei moderne. 

Metin Kulunk, de la Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), a postat pe contul său de Twitter propunerea pentru o dezbatere în parlament, referindu-se la masacre ce au început în 1904 şi au durat mai mult de trei ani. 

Guvernul german a recunoscut evenimentele ca genocid şi miniştri au cerut scuze Namibiei pentru atrocităţile care au condus la moartea a zeci de mii de etnici Heroro şi Nama, notează DPA. 

Mulţi dintre cei care au murit au suferit de foamete în timpul deportărilor forţate şi întemniţărilor în lagăre de concentrare şi de muncă, în timp ce alţii au fost pur şi simplu ucişi. 

Namibienii s-au revoltat împotriva regimului colonial al Germaniei, care includea un tratament dur al populaţiei indigene. Pământurile şi vitele au fost luate cu forţa, iar oamenii au devenit efectiv sclavi. 

Germania a pierdut controlul asupra Namibiei, cunoscută atunci sub numele de Africa de Sud-Vest, în timpul Primului Război Mondial, când a devenit parte a Imperiului Britanic. Teritoriul a fost condus mai târziu de Africa de Sud, inclusiv în timpul perioadei brutale de apartheid în această ţară, până la independenţă în 1990. 

Rezoluţia parlamentului german a indignat Turcia, care neagă descrierea drept genocid şi afirmă că oameni de ambele părţi au fost ucişi. Măsura ameninţă relaţiile dintre Ankara şi Berlin, mai notează DPA.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.