Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia continuă să SFIDEZE partenerii din NATO: Negociază cu Rusia un nou contract pentru rachete S-400

putin erdogan

Rusia şi Turcia negociază cumpărarea de către armata turcă a unor noi sisteme antirachetă ruseşti S-400, aceleaşi din care a fost deja livrată Ankarei o serie ce a provocat critici dure din partea SUA, relatează joi agenţia EFE.

Potrivit directorului Serviciului Federal de Cooperare Tehnico-Militară al Rusiei, Dmitri Şugaev, cele două ţări poartă tratative privind un nou lot de rachete S-400, data de livrare şi alte condiţii contractuale. ''Discuţiile avansează şi sperăm să ajungem la un numitor comun în viitorul apropiat'', a semnalat Şugaev, potrivit Ria Novosti.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

La rândul său, directorul concernului de stat rus Rostec, Serghei Cemezov, a declarat, tot joi, că Rusia este dispusă să deschidă negocieri cu Turcia pentru vânzarea către aceasta a unor avioane de vânătoare Suhoi SU-35, scrie agerpres.ro.

Rusia şi Turcia au încheiat anul trecut în septembrie primul contract, în valoare de 2,5 miliarde de dolari, pentru achiziţia unor sisteme antiaeriene S-400 care au devenit operaţionale pentru armata turcă în luna aprilie.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

Decizia Turciei de a cumpăra aceste sisteme ruseşti a nemulţumit Washingtonul, care a ameninţat atunci Turcia cu sancţiuni. Potrivit SUA, sistemele S-400 sunt incompatibile cu cele ale NATO şi în procesul de instrucţie desfăşurat de specialiştii ruşi în Turcia aceştia ar putea afla secrete tehnologice ale avionului american multirol F-35. Prin urmare, SUA au oprit livrările acestui aparat către Turcia şi au exclus această ţară din programul său de producţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.