Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia lichidează jihadiștii din nordul Siriei: Operațiunea militară e un succes

rt.com
Turcia tanc

Turcia a distrus sâmbătă un post de comandă al unor "grupări teroriste" în Siria, informează agenţia de presă Anadolu, pe fondul acuzaţiilor conform cărora avioane turce ar întreprinde bombardamente împotriva miliţiilor kurde, informează AFP.

Agenţia nu a precizat dacă aceste atacuri au fost efectuate de artilerie sau de avioane de luptă şi nici care au fost grupările vizate. Potrivit Anadolu, atacurile au atins ţinte din sudul oraşului Jarablus, recucerit miercuri din mâinile jihadiştilor de rebeli susţinuţi de Ankara.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Turcia a lansat miercuri o operaţiune militară fără precedent în nordul Siriei, vizând în acelaşi timp gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) şi miliţiile kurde.

Mai devreme sâmbătă rebeli prokurzi din Siria au anunţat că au fost luaţi drept ţintă de lovituri aeriene turce. "Avioane turce au bombardat poziţiile noastre în această dimineaţă, în sudul oraşului Jarablus şi în satul Til-Emarne, unde locuiesc civili", a anunţat într-un comunicat Consiliul militar din Jarablus, afiliat Forţelor Democrate Siriene (FDS) prokurde. "Cu această agresiune, o nouă perioadă de conflict va începe în regiune", adaugă comunicatul.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Operaţiunea, intitulată ''Scutul Eufratului'', a fost lansată în noaptea de marţi spre miercuri de către armata turcă, susţinută de către forţele coaliţiei internaţionale antijihadiste, cu avioane de luptă şi forţe speciale, în scopul de a alunga gruparea Stat Islamic (SI) din localitatea Jarablus, situată în apropiere de frontiera Turciei cu Siria.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.