Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană spune că rachetele ruse 'Kinjal' pot lovi Ucraina din Federația Rusă, Belarus sau Crimeea

Sputnik France
Kinjal racheta

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ihnat, susţine că rachetele hipersonice "Kinjal" pe care Rusia le-a transferat în Belarus nu reprezintă o amenințare suplimentară pentru Ucraina, scrie RBC, potrivit Rador.

Ihnat consideră că o astfel de mișcare din partea Kremlinului este, probabil, o încercare de a exercita presiuni asupra ţărilor occidentale şi a Europei. Răspunzând la întrebarea cum ar putea afecta transferul acestor rachete în Belarus situația spaţiului aerian ucrainean, Iuri Ihnat a subliniat că "situaţia ar putea fi influenţată de reducerea numărului acestor rachete Kinjal sau de absența lor completă".

Oficialul militar a menționat că rachetele "Kinjal" zboară până la 1.000 de kilometri și sunt lansate de aeronave. În acest sens, acestea amenință în egală măsură Ucraina, indiferent de locul în care sunt depozitate rachetele sau unde se află aeronava - în Federația Rusă, Belarus sau în Crimeea temporar ocupată. Amintim că, marţi dimineaţă, Ministerul britanic al Apărării a raportat că forțele aeriene ruse au dus în Belarus două avioane MiG-31K și rachete de tip Kinjal, care au o rază de acțiune de peste 2.000 de kilometri. Acestea ar putea fi depozitate pe aerodromul Maciulişci, însă stocurile sunt foarte limitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.