Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se teme că Occidentul o abandonează: 'Dacă Occidentul se va sătura de război, atunci Rusia va lovi din nou cu toată puterea'

ssatipura.com
rusia ucraina

Ucraina trebuie să furnizeze cât mai multe arme moderne și speră la participarea activă a cancelarului german Olaf Scholz în această chestiune, a declarat consilierul șefului biroului președintelui ucrainean Mihail Podolyak într-un interviu acordat publicației Tagesspiegel, relatează agenția UNIAN.

Potrivit lui Podolyak, declarațiile cancelarului german indică intențiile sale de a schimba relațiile cu Rusia.

"Germania trebuie să urmeze acum o altă cale, să înțeleagă ce este cu adevărat Rusia", a declarat consilierul.

El a subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe arme. Țara are nevoie de furnizarea de artilerie cu rază lungă de acțiune și sisteme multiple de rachete de lansare, care vor elimina în mod eficient depozitele logistice și logistice ale rușilor. De asemenea, a subliniat Podolyak, este necesar să se mărească numărul de drone. "Sisteme antiaeriene precum IRIS-T, pe care Germania le-a anunțat disponibilitatea aprovizionării, pentru a proteja mai bine orașele noastre de atacurile din spațiul aerian. Avem nevoie de mai multe dintre ele pentru a proteja cel puțin Kievul, Harkovul, Dnipro, Mykolaiv și Odessa", a spus el.

Podolyak a explicat că Ucraina trebuie să crească numărul de vehicule blindate pentru a se deplasa mai adânc în acele teritorii controlate de ruși după retragere.

Consilierul a mai precizat că unul dintre motivele încetării negocierilor cu Federația Rusă au fost atrocitățile pe care rușii le-au organizat la Bucha. Potrivit acestuia, Rusia vrea să înghețe conflictul timp de șase luni pentru a trage noi trupe și arme în prima linie.

"Dacă Occidentul se va sătura de război, atunci Rusia va lovi din nou cu toată puterea sa", a spus Podolyak.

El a subliniat că Ucraina ar trebui să depună eforturi pentru a returna cât mai multe teritorii ocupate, în special în partea de sud a țării.

"Cu cât primim mai multe arme grele, cu atât mai repede vom putea opri acest război", este convins consilierul.

Victoria Ucrainei va fi întoarcerea tuturor teritoriilor din interiorul granițelor recunoscute internațional, a adăugat Podolyak.

Conducerea Forțelor Aeriene ale SUA a ridicat problema posibilității de a instrui piloții ucraineni și de a oferi Ucrainei avioane americane de atac A-10 Warthog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.