Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE amână votul final privind reglementarea piețelor în criptomonede (MiCA) pentru a doua oară în două luni: Nu au putut fi tradus documentul oficial

Getty Images
comisia europeana

Votul final privind mult așteptatul set de reguli cripto al Uniunii Europene (UE), cunoscut sub numele de Reglementarea piețelor în criptomonede (MiCA), a fost amânat pentru aprilie 2023. Acesta marchează a doua întârziere a votului final, care a fost amânat anterior. din noiembrie 2022 până în februarie 2023.

Cea mai recentă întârziere se datorează unei probleme tehnice în care documentul oficial de 400 de pagini nu a putut fi tradus în cele 24 de limbi oficiale ale UE, potrivit The Block. Documentele legale precum MiCA, care sunt redactate în limba engleză, trebuie să respecte reglementările UE și să fie publicate în toate cele 24 de limbi oficiale ale uniunii, conform cointelegraph.com.

Prima întârziere din noiembrie 2022 care a amânat votul final pentru februarie a fost cauzată și de probleme de traducere. O întârziere a votului final înseamnă că autoritățile de reglementare financiare europene trebuie să aștepte mai mult înainte de a elabora normele de implementare a legislației. Odată ce MiCA a primit aprobarea oficială, autoritățile de reglementare financiare au la dispoziție 12 până la 18 luni pentru a crea standardele tehnice.

Comisia parlamentară europeană a adoptat legislația MiCA în octombrie 2022, la aproape doi ani după ce a fost introdusă pentru prima dată în septembrie 2020. A doua întârziere vine chiar și atunci când a existat o cerere din ce în ce mai mare de aprobare a legislației , mai ales ca urmare a contagiunii cripto, cauzate de FTX.

Cu MiCA, factorii de decizie europeni urmăresc să stabilească un regulament standard pentru a stabili reguli armonizate pentru criptoactivele la nivelul UE, oferind astfel securitate juridică pentru criptoactivele care nu sunt acoperite de legislația UE existentă.

Reglementarea cripto va stabili linii directoare pentru funcționarea, structura și guvernarea emitenților de jetoane de active digitale. Legislația va oferi, de asemenea, reguli privind transparența și cerințele de divulgare pentru emiterea și tranzacționarea activelor cripto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.