Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uită de sumele uriașe plătite pe albirea dinților: Alimentele minune care îți fac dantura perfectă!

smiledentalclinic
spalat pe dinti

Din ce în ce mai mulți români apelează la tratamente de albire a dinților, care nu doar că le afectează în timp structura, dar se dovedesc a fi eficiente numai pe termen scurt.

Dacă alimente precum cafeaua, vinul, măslinele sau prăjelile din comerț, care conțin coloranți, îngălbenesc dinții, există și alimente care îi albesc, fără ca dumneavoastră să mai fiți nevoiți să plătiți proceduri specializate.

Iată lista celor mai bune alimente care albesc dinții, conform doc.ro.

Brânza

Orice tip de brânză este benefic pentru dantură ta. Brânzeturile conțin proteine și calciu din belșug, iar acestea protejează și întăresc smalțul dinților. Totodată, au un impact și asupra culorii dinților, pe care o deschid chiar cu câteva tonuri.

Iaurtul

La fel că și brânza, iaurtul conține cantități mari de calciu și proteine, ceea ce înseamnă că dinții tăi vor fi mai frumoși, dar și mai sănătoși, dacă introduci iaurtul în dieta ta. Mai mult decât atât, iaurtul conține probiotice, care au un efect benefic și asupra gingiilor tale. Ai grijă însă să alegi un iaurt care nu conține zahăr întrucât efectul obținut nu va fi cel dorit.

Căpșunile

Conțin acizi malici, care ajută, printre altele, la transformarea carbohidraților în energie și la întărirea dinților, căci pot dizolva petele superficiale de pe suprafața dinților. Dacă nu-i plac căpșunile sau ești alergic la ele, este bine să știi că acizii malici se găsesc și în mere, nectarine, cireșe, banane, piersici.

Merele

Merele au un conținut bogat în fibre și apă. Așadar, dacă vei consuma un măr după masă, particulele de mâncare rămase în cavitatea bucală vor fi înlăturate cu succes, iar smalțul va fi curățat fără să fie agresat.

Morcovii

La fel că și merele, morcovii conțin fibre și au și o textura crocantă. Consumul unui morcov crud la finalul unei mese crește producția de salivă, scăzând riscul apariției cariilor. De asemenea, morcovii sunt bogați și în conținutul de vitamina A, benefică și ea pentru sănătatea cavității bucale.

Ananasul

Conține bromelaină, o enzimă adesea folosită pentru a reduce inflamația. Această enzimă acționează împotriva bacteriilor de pe suprafața smalțului, împiedicând apariția petelor și decolorarea danturii. Odată ce bacteriile sunt înlăturate, dinții vor părea mai strălucitori decât înainte.

Migdalele

Sursă bogată de calciu și proteine, dar fără zahăr, migdalele contribuie și ele la menținerea unui zâmbet frumos și sănătos. Acestea îți garantează o sănătate orală fără cusur, dacă sunt consumate zilnic, în paralel cu îngrijirea corespunzătoare a cavității bucale.

Țelină

Datorită texturii sale, țelina funcționează precum o periuță de dinți, eliminând resturile de mâncare de dimensiuni reduse, rămase între dinți. Fiind bogată în conținutul de vitamina A și vitamina C, țelina contribuie și la menținerea dinților și a gingiilor sănătoase.

Legumele cu frunze verzi

Spanacul, varza Kale, lăptucile și celelalte legume cu frunze verzi conțin calciu și acid folic din belșug, iar acestea îți mențin smalțul sănătos.

Ceapa

Știai că ceapa conține compuși de sulf care împiedică formarea plăcii bacteriene? Ceapa prăjită sau gătită la cuptor nu are aceleași beneficii. Prin urmare, dacă vrei să ai dinți mai albi, trebuie s-o consumi crudă.

Apa

Te ajută să rămâi hidratată și împiedică formarea petelor pe dinți. Prin urmare, bea câteva guri de apă după ce mănânci sau bei alimente și băuturi care colorează dinții, pentru a-ți păstra dantura albă. De asemenea, apa reduce aciditatea din gură, diminuând probabilitatea de a-ți deteriora smalțul dinților. Încearcă să bei doar apă plată, deoarece apa minerală crește riscul ca smalțul să se erodeze de-a lungul timpului.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.