Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima NEBUNIE FINANCIARĂ: Monedă virtuală Dogecoin, creată ca o parodie, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari

dogecoin

Dogecoin, o monedă virtuală derivată din Litecoin, al cărei nume provine din ”fenomenul” de pe Internet Doge, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari, relatează CNBC.

Creşterea Dogecoin şi a altor descendente ale bitcoin se datorează faptului că sunt percepute ca fiind ieftine comparativ cu bitcoin sau etherum, a explicat Dave Chapman, analist la compania de trading Octagon Strategy din Hong Kong, scrie news.ro.

Citește și: Sume IMPRESIONANTE! Cât câștigă Bogdan Grecu, fostul soț al Danei Grecu, cu afacerea sa

Unul dintre fondatorii Dogecoin a declarat pentru un site care publică informaţii despre monede virtuale că aprecierea Dogecoin îl face să se îngrijoreze de excesele care au loc pe piaţă.

Date publicate de platoforma CoinMarketCap arată că dogecoin avea pe 5 ianuarie o capitalizare de 1,17 miliarde de dolari, fiind tranzacţionată la 0,010360 dolari pe unitate.

Citește și: Informații incendiare! Cu cine s-ar fi RECĂSĂTORIT Dana Grecu, la doar o lună de la divorțul de Bogdan Grecu

Luna trecută, moneda virtuală s-a apreciat cu peste 400%, atingând pentru scurt timp, la sfârşitul lui decembrie, 0,0107 dolari pe unitate.

Dogecoin este un exemplu de monedă virtuală creată ca alternativă la bitcoin. Între alte monede virtuale mai populare se află etherum, al cărei preţ a atins joi pentru prima oară nivelul de 1.000 de dolari, şi ripple, care anul trecut s-a apreciat cu 35.000%.

Citește și: Războiul dintre Andreea Berecleanu și directorul TVR s-a stins: Ce a decis instanța înainte de Crăciun

Dogecoin a fost creată în 2013, iar mascota sa este câinele japonez shiba inu, popularizat pe internet în 2010 sub numele de Doge.

Creatorii dogecoin au poziţionat criptomoneda ca ”moneda de pe internet” care permite utilizatorilor să transfere uşor bani online.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Magdalena Șerban, criminala de la metrou: Decizia luată de judecători

Există mai multe căi prin care pot fi cumpărare dogecoins: utilizatorii le pot cumpăra de pe platforme online, pot să fie plătiţi sau le pot obţine prin minerit.

Creşterea meteorică a dogecoin din ultimele luni l-a determinat pe creatorul proiectului să îşi exprime îngrijorarea faţă de excesele pieţei. Jackson Palmer, fondatorul dogecoin care a plecat din echipă în 2015, a declarat pentru site-ul de ştiri despre criptomonedele CoinDesk că moneda s-a apreciat atât de puternic chiar dacă iniţiatorii acesteia nu au efectuat o actualizare software de peste 2 ani.

Citește și: Situație INCREDIBILĂ! Ce cunoscut prezentator din România propune să lucreze GRATIS în ianuarie

Valoarea totală a criptomonedelor depăşeşte 750 de miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap, iar bitcoin deţine poziţia dominantă, cu o cotă de piaţă de aproape 40%.

”Motivul principal al creşterii parabolice a monedelor alternative este percepţia de monede ieftine”, a declarat Dave Chapman, director general la compania de trading Octagon Strategy din Hong Kong.

Citește și: Mobilizare TOTALĂ în rândul polițiștilor din Capitală! Un PEDOFIL, căutat de oamenii legii! Cum arată acesta

El a explicat că cele mai cunoscute două monede virtuale, bitcoin şi etherum, sunt considerate prea scumpe pentru majoritatea investitorilor noi de pe piaţă. Chiar dacă există posibilitatea de a cumpăra doar o fracţie din fiecare dintre aceste monede, există o barieră psihologică, legată de posibilitatea de a deţine integral un produs.

Un cumpărător se simte mai bine dacă ştie că deţine 2.000 de monede ripple, care l-ar costa puţin peste 6.000 de dolari, decât să deţină mai puţin de jumătate de bitcoin la acelaşi preţ, a mai spus Chapman.

Citește și: Lovitură pentru sute de oameni! Ce importantă fabrică se ÎNCHIDE, după EȘUAREA negocierilor pentru preluarea acesteia

Acesta a arătat că există o percepţie în rândul investitorilor noi, că au ratat ”oportunitatea de creştere a criptomonedelor care au demonstrat deja randamente incredibile”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.