Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Comisia Iordache a stabilit când încep dezbaterile pe modificarea codurilor şi cine va fi invitat

ultima ora

Comisia specială pentru legislaţia din domeniul justiţiei, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a avut joi, 19 aprilie, prima şedinţă în care s-a discutat despre modificările la Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Civilă. La propunerea preşedintelui comisiei, în şedinţa de joi s-au discutat doar aspecte organizatorice, începerea dezbaterilor pe fond fiind amânată pentru data de 2 mai.

Potrivit lui Florin Iordache, la dezbaterile din 2 mai vor fi invitaţi reprezentaţi ai asociaţiilor profesionale, ai CSM, ai Parchetului General şi ai mediului universitar. Printre organizaţiile profesionale menţionate se numără Asociaţia Magistraţilor din România, Forumul Judecătorilor, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Procurorilor, Coaliţia Românilor şi Uniunea Naţională a Barourilor din România.

S-a mai stabilit să fie trimise invitaţii către universităţile din Bucureşti, Cluj şi Iaşi, pentru participarea la dezbateri, cu precizarea că vor fi acceptaţi şi reprezentanţi ai unor universităţi din alte oraşe, în cazul în care vor exista solicitări.

USR a solicitat amânarea cu o lună a dezbaterilor, cu doar două săptămâni, însă solicitarea a fost respinsă. PNL ar fi dorit amânarea pentru data de 3 mai, pentru că 2 mai este prima zi după minivacanţa de Ziua Muncii.

Vezi AICI proiectele de modificare a celor trei coduri!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.