Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Ședința Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a fost AMÂNATĂ: DSP București discută restricțiile în scurt timp

breaking news

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a întrunit marţi dimineaţa pentru a discuta asupra recomandărilor făcute de DSP Bucureşti. Deoarece la întâlnirea de la ora 11.00 CMBSU nu a ajuns la o concluzie şi o decizie, o nouă şedinţă va avea loc tot marţi, de la ora 17.30, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro. Propunerile DSP Bucureşti, însuşite deja de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, includ închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private cu peste 50 de persoane în restaurante şi cafenele. O altă recomandare este purtarea măştii în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri, şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult, conform News.ro.

Citește și: CIRC SEXUAL la IPJ Timiș: Un șef de departament a fost reclamat la DNA pentru hărțuire de 'amantă' - Cum se APĂRĂ polițistul

 

Toate aceste măsuri sunt propuse de către DSP Bucureşti prefectului Gheorghe Cojanu, în contextul în care luni rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, în Bucureşti este de 1,86 şi pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Astfel, DSP Bucureşti recomandă:

- Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.

- Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

- Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.

- Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

- Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.

- Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Vasile Bănescu a transmis marţi că, pentru prezervarea fundamentalei libertăţi religioase, măsurile sanitare privind prevenirea răspândirii noului coronavirus trebuie luate cu maxim discernământ şi atentă bunăvoinţă şi că trebuie justificate în mod onest de raţiuni sanitare foarte limpezi, precum şi de probe indubitabile legat de respectarea sau nerespectarea regulilor în anumite locuri sau instituţii.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 139.612 marţi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 2.121 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, 403 fiind în Bucureşti. De asemenea, 73 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 608 pacienţi. Numărul deceselor şi cel al pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă sunt cele mai mari de la declanşarea pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.