Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Live TEXT: Vladimir Putin a anunțat anexarea provinciilor Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson: E dreptul lor pe baza principiilor ONU

sky news
Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a marcat anexarea celor patru provincii ucrainene. Preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, un aliat-cheie al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat vineri, în plen, cererile de anexare a patru teritorii ucrainene, un pas tehnic în procesul anexării, în timp ce convoaie de autobuze de îndreptau către Piaţa Roşie, înainte de ceremonia de semnare a anexării.

Citește și: Anunț bombă de la Kremlin, după ce presa a transmis că Putin a semnat anexarea regiunilor separatiste

Vladimir Putin s-a adresat rușilor și cetățenilor celor patru provincii.

"Astăzi, semnăm decretele pentru a acceptat Luhanks, Donețk, Zaporojie și Herson. Sunt convins că Adunarea Federală va sprijini aderarea acestor regiuni, fiindcă aceasta este dorința a milioane de oameni și acesta e dreptul lor, care e cuprins în principiile ONU de autodeterminare. Oamenii care nu au fost de acord în 2014, care și-au dat viața pentru a-și păstra viața și obiceiurile sunt victime ale atacurilor teroriste organizate de acest regim și sunt eroi ai Rusiei", a spus Putin, care a cerut și un moment de reculegere în onoarea lor.

"Nu există nimic mai puternic decât dorința a milioane de oameni care potrivit limbii lor vor să fie parte din Rusia și care au locuit în aceeași țară. Mulți ani oamenii din Donbas au fost supuși unui genocid, în Herson au încercat să îi captiveze. Regimul de la Kiev a introdus o pedeapsă cu moartea.

Facem un apel la regimul de la Kiev să renunțe la orice operațiune militară și să se întoarcă la masa negocierilor. Oamenii din Lugansk, Zaporojie, Herson și Donețk au luat deja o decizie. Autoritățile de la Kiev trebuie să respecte decizia oamenilor. Ne vom proteja cetățenii. Vom crește securitatea, vom face investiții și vom face totul pentru oamenii din aceste regiuni, ca să simtă sprijinul din partea țării- mamă.

Mă adresez celor care luptă în război. În 1991 Occidentul a crezut că Rusia nu își va mai reveni, iar Vestul nu încetează din a ne lovi. Au sperat mereu să spargă statul nostru în state mai mici. Cei din Vest sunt pregătiți să impună acest sistem hegemonial și au această motivație crudă care îi face să fie foarte agresivi și să submineze procesele internaționale. E extrem de important pentru ei ca toate statele să își cedeze suveranitatea în fața SUA", a acuzat Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.