Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele speranțe: Marina SUA a adus un sistem special de salvare, ce va fi folosit la căutarea submarinului Titan

Agerpres - Reuters
submarin Titan

Un sistem de salvare al Marinei Statelor Unite a sosit la St. John's, în provincia canadiană Newfoundland, unde va fi pregătit pentru a participa la căutarea submarinului Titan dispărut duminică în timpul unei coborâri la epava Titanicului, a declarat miercuri un oficial al forţelor navale americane, potrivit Rador.

Sistemul Flyaway Deep Ocean Salvage System (FADOSS) este capabil să recupereze obiecte sau nave de pe fundul oceanului aflate la o adâncime de până la 6.000 de metru, mai mult decât suficient pentru a ajunge la epava Titanicului, aflată la o adâncime de peste 3.700 de metri. Totuşi, înainte ca sistemul FADOSS să poată fi folosit, acesta trebuie sudat pe puntea unei nave, un proces care poate dura o zi întreagă, a precizat oficialul american. "Estimarea noastră este de aproximativ 24 de ore de funcționare non-stop pentru a-l suda și a-l fixa pe puntea navei înainte de a porni la drum", a declarat oficialul în cadrul unei convorbiri cu reporterii.

Marina nu are în prezent o navă pregătită pentru a transporta FADOSS la locul de amplasare, dar oficialul a spus că încearcă să contracteze o navă în curând. "Avem o navă de oportunitate pe care încercăm să o închiriem, dar în prezent nu este închiriată", a spus oficialul. Cel mai recent, FADOSS a fost folosit pentru a recupera un avion de luptă F/A-18 Super Hornet din Marea Mediterană, în iulie anul trecut. Cea mai mare adâncime de recuperare până în prezent a fost de 5.800 de metri, a declarat oficialul american. Întrebat dacă a recuperat vreodată pe cineva în viață, oficialul a spus: "De obicei, recuperăm obiecte de pe fundul apei sau aeronave în urma unui accident."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.