Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un băiețel în vârstă de 3 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, organizația dedicată persoanelor cu cel mai mare IQ din lume

unique-2

Un băiețel în vârstă de 3 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, organizația dedicată persoanelor cu cel mai mare IQ din lume, arată CNN, potrivit MEDIAFAX.

Muhammad Haryz Nadzim a fost invitat să facă parte din Mensa după ce a avut o întâlnire cu un psiholog și a obținut un punctaj de 142 la testul IQ Stanford-Binet, a povestit mama micuțului în vârstă de 3 ani, Nur Anira Asyikin.

Citește și: SURSE - Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

"Felicitări lui Haryz cu ocazia invitației de a intra în Mensa", a declarat John Stevenage, liderul organizației Mensa în Marea Britanie.

Pentru a deveni membru al organizației, o persoană trebuie să obțină un calificativ care să îl plaseze între primele două procente ale celor care au susținut teste speciale de stabilire a indicelui IQ.

În mod normal testele Mensa IQ sunt concepute pentru copii și adulți de peste 10 ani și jumătate. Pentru copiii mai mici este nevoie de evaluarea unui psiholog specializat.

Testul combină cunoștințe de matematică, lectură, probe de memorie și de gândire logică.

Citește și: NEBUNIE în Justiție din cauza pensiilor speciale: Grefierii își ÎNTRERUP activitatea din 27 ianuarie

"E un copil de trei ani obișnuit”, a spus mama lui Haryz Nadzim, ”îi place să picteze, să citească, orice are legătură cu artele și meșteșugurile. Îi place să se joace cu Lego și plastilină Play-Doh”.

Copilul provine dintr-o familie malaeziană, părionții săi Anira și Mohd fiind stabiliți Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.