Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru avocat a căzut la pace cu DNA: A recunoscut că a ajutat un om de afaceri să fraudeze 1,7 milioane euro

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Procurorii DNA au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un avocat, acuzat de spălarea banilor, după ce a ajutat un om de afaceri, prin servicii de asistenţă juridică neprestate în realitate, să transfere ilegal dintr-o firmă suma de 1,7 milioane euro.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2012 - iunie 2013, inculpatul, în calitate de avocat coordonator şi reprezentant al unei societăţi de avocatură, la instigarea unui om de afaceri, i-ar fi oferit acestuia ajutor pentru a-şi însuşi în mod necuvenit, din societatea pe care o reprezenta, suma de 1.700.000 euro.

Concret, după primirea banilor respectivi, pentru servicii de asistenţă juridică neprestate în realitate, inculpatul ar fi dispus transferul acestora în contul unei firme din Austria, pe care o administra. Ulterior, în baza unor contracte de împrumut fictive, inculpatul ar fi virat suma de 1.700.000 euro în contul personal al omului de afaceri.

În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală privind-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Curtea de Apel Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.