Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un expert face o declarație incredibilă înainte de întâlnirea secolului: 'Donald Trump și Kim Jong-un nu ar trebui să fie lăsați singuri în aceeași cameră'

www.cnn.com
Donald Trump Kim Jong Un

'Donald Trump și Kim Jong Un nu ar trebui să fie lăsați singuri în aceeași cameră', a avertizat un expert australian pe probleme de apărare.

Anunțul vine cu puțin timp înainte de întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Kim Jong Un, relatează SBS.

Citește și: Tranzacție URIAȘĂ, în pericol! Șeful grupului care vrea să cumpere Rompetrol, arestat. Statul chinez preia administrarea CEFC

Cu aproximativ două luni înainte de summitul americano-nord-coreean, Coreei de Sud îi revine sarcina de a purta negocieri cu ţările vecine, care vor să joace şi ele un rol în acest moment istoric.

Astfel, un consilier pe probleme de securitate al preşedintelui sud coreean s-a întâlnit cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, aliatul principal al Coreei de Nord.

Iar şeful serviciilor de informaţii de la Seul a mers la Tokyo pentru a vorbi cu premierul Shinzo Abe. Totodată, apar detalii despre discuţia de la Casa Alba a preşedintelui Trump cu consilierul pe probleme de securitate din Coreea de Sud. Acea întâlnire a dus la decizia preşedintelui Trump de a sta la masa discuțiillor cu liderul nord-coreean, cândva, în mai.

Şeful CIA, Mike Pompeo, tine să precizeze că Donald Trump a acceptat întâlnirea cu dictatorul nord-coreean, nu pentru a face un spectacol diplomatic, ci pentru a rezolva problema ameninţării nucleare nord-coreene.

Citește și: Rusia răspunde la acuzațiile Marii Britanii: 'E un spectacol de circ, campanie de informaţii şi politică bazată pe provocare'

”Cred că nu încape îndoială în legătură cu cine va prelua conducerea la discuţii. Preşedintele Statelor Unite va fi acela.”, a declarat Mike Pompeo, conform Stirileprotv.ro.

Alţii sunt, însă, mai precauţi. ”Atât Kim, cât şi Trump, sunt complet imprevizibili. Şi este posibil ca ambii să iasă de la discuţii declarând, fiecare, victoria. Doar pentru că, mai târziu, relaţia să se întoarcă la reproşuri, aruncate atunci când cei doi lideri cu orgolii uriaşe nu vor reuşi să se înţeleagă asupra detaliilor.”, a declarat Nic Robertson, corespondent CNN.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.