Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost consilier de la Casa Albă crede că Anthony Fauci a inventat Sars-Cov-2: 'Este tatăl virusului. Fauci va dispărea în 90 de zile'

smartradio.ro
Anthony Fauci

Peter Navarro, consilierul comercial al fostului președinte Donald Trump, a susținut că dr. Anthony Fauci o să „dispară” în următoarele 90 de zile și l-a acuzat că este „sociopat”. Navarro a susținut că COVID-19 provine dintr-un laborator din Wuhan, China. Acest lucru nu a fost dovedit, iar Fauci a spus că este în favoarea unei anchete amănunțite, informează publicația Newsweek.com.

Fauci, care este directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), a numit anterior afirmația lui Navarro cum că este „tatăl” COVID „bizară”, dar Navarro a reiterat acel atac într-un interviu său cu Steve Bannon.

"Tony Fauci este tatăl virusului", a spus Navarro.

Navarro a spus că Fauci a finanțat laboratorul prin intermediul unor terțe părți. "Dar iată ce e. Vreau să pun acest lucru în evidență. Fauci va dispărea în 90 de zile."

Navarro i-a spus lui Bannon că „tu și cu mine” știam despre posibilitatea unei pandemii în ianuarie 2020 și a citat „răutatea” Partidului Comunist Chinez.

El a continuat să repete afirmațiile nedovedite că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan și că Fauci a finanțat cercetarea.

"Ideea mea, Steve este că acest om este un sociopat", a spus Navarro în timp ce Bannon a încheiat interviul.

Vorbind în timpul unei audieri a Senatului din 11 mai, Fauci i-a spus senatorului Rand Paul că nu a oferit bani pentru cercetare în Wuhan. "NIH nu a finanțat niciodată și nu finanțează acum cercetări în cadrul Institutului de Virologie din Wuhan", a spus Fauci.

La un eveniment „United Facts of America: A Festival of Fact-Checking” din 11 mai, Fauci a fost întrebat dacă este „încă încrezător” că COVID s-a dezvoltat în mod natural.

"Nu, de fapt ... nu sunt convins de asta, cred că ar trebui să investigăm în continuare ce s-a întâmplat în China până când vom continua să aflăm, în măsura posibilităților noastre, ce s-a întâmplat", a spus el.

„Cu siguranță, oamenii care l-au investigat spun că probabil a fost apariția dintr-un rezervor de animale care a infectat apoi indivizi, dar ar fi putut fi altceva și trebuie să aflăm acest lucru. Deci, știți, acesta este motivul pentru care am și spus: sunt perfect în favoarea oricărei investigații care analizează originea virusului ".

Pe 24 mai, Fauci a declarat pentru corespondentul Casei Albe Weijia Jiang, de la CBS News, că el crede că este „foarte probabil” ca COVID să se producă în mod natural, dar favorizează o investigație aprofundată în această privință.

Citește și: Anthony Fauci: Covid-19 a 'ucis fără îndoială' mult mai mulți oameni decât arată cifrele raportate oficial în SUA

Anthony Fauci a început să fie învinuit de colaborarea cu Institutul de Virologie din Wuhan la începutul acestei luni, când a recunoscut la o întrebare pusă de senatorul Rand Paul, în timpul unei audieri în Congres, că a finanţat cercetări la Institutul de Virologie Wuhan prin terţe părţi - după ce iniţial negase acest lucru. Fauci, în calitate de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a acordat finanţări Institutului de virologie din Wuhan, prin intermediul unui ONG pentru a susţine financiar programe de îmbunătăţire a capacităţilor letale ale coronavirusurilor - deşi asemenea programe fuseseră interzise în SUA, printr-un moratoriu, după ce numeroşi virologi eminenţi au atras atenţia asupra pericolelor prezentate de aceste programe asupra sănătăţii populaţiei din întreaga lume - în cazul în care asemenea virusuri "îmbunătăţite" ar fi scăpat de sub control.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.