Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost judecător de la CSM anunță urmări GRAVE privind dosarele, în urma modificărilor codurilor penale: 'Parlamentarii fraternizează cu infractorii'

Inquam Photos / George Calin
Florin Iordache

Judecătorul Cristi Danileţ a criticat extrem de dur modificările propuse codurile penale de către parlamentarii puterii. "Dacă justiţia pică, rămâne o singură putere totalitară, cea a Parlamentului", crede magistratul.

"Dacă modificările preconizate vor intra în vigoare, organele legii vor fi lipsite de instrumentele pentru identificarea şi pedepsirea infractorilor. Nu ştim de ce parlamentarii trebuie să fraternizeze cu infractorii. Lupta aceasta împotriva anticorupţiei va duce la afectarea dosarelor obişnuite, cele cu tâlhari, hoţi, violatori, unde nu vor mai putea fi folosite anumite probe", a declarat Cristi Danileţ la Realitatea TV.

Citește și: O cunoscută jurnalistă pune 'TUNURILE' pe Coaliție, după modificările aduse Legilor Justiției: Ce a spus despre cazul criminalei de la metrou

Potrivit fostului judecător de la CSM, în cursul zilei de azi toţi magistraţii vor protesta în localităţile reşedinţă de judeţ,, cel mai mare protest fiind organizat în Capitală, unde delegaţiile din toată ţara se întâlnesc la Curtea de Apel.

"Este halucinant cum parlamentarii îşi închipuie că pot controla dosarele magistraţilor retezând din instrumentele cu care aceşti trebuie să opereze. Cei mai buni specialişti pe legile justiţiei sunt magistraţii, noi lucrăm de 15 ani cu legile astea. Atâta vreme cât toţi magistraţii au un punct de vedere negativ, dacă justiţia pică, rămâne o singură putere totalitară, cea a Parlamentului. Tirania majorităţii nu are de-a face cu democraţia", a explicat Danileţ.

Citește și: Avertisment DUR privind revoluţia fiscală: Companiile private au primit 'o fereastră' prin care pot face RESTRUCTURĂRI

Judecătorul spune că modificările la legile penale sunt făcute cu un "amatorism cras", sunt modificările care nu au justificare.

"Când toată țara și se opune, când ai Comisia Europeana, când ai 4 mii de magistrați care votează împotriva legilor, cred că e nebunie să le votezi și să le publici în Monitorul Oficial", a mai spus Danileț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.