Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost suspect de proxenetism, noul sfatuitor al domnului Tariceanu?

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

de Răzvan Zamfir, jurnalist

Delegatia Permanenta a ALDE avea toate premisele unui eveniment politic irelevant. Scorul obtinut de partid nu permite miscari de trupe spectaculoase nici chiar in cazul unei sciziuni, iar majoritatea parlamentara poate fi oricand salvata cu sprijinul UDMR. Si cu toate acestea, Delegatia Permanenta a fost utila, pentru ca l-am redescoperit – pe pozitii de forta – pe unul dintre sfatuitorii mai putin cunoscuti ai domnului Tariceanu. Un lider din teritoriu, un presedinte de filiala judeteana, despre care presa nationala nu a scris niciodata. De fapt, aproape niciodata, caci, in 2013, cand comisarul Traian Berbeceanu era considerat un erou al luptei impotriva sistemului corupt, numele „sfatuitorului” domnului Tariceanu a fost adus in discutie, ca parte a unei retele de proxenetism.

Descoperim ca Ioan Lazar, presedinte ALDE Alba, fie poseda darul clarviziunii, fie stie exact ce decizii va adopta partidul cu cateva zile inainte de fiecare vot, pentru ca e racordat direct la co-presedintele Tariceanu.

Noi stim, insa, doar ceea ce ne dezvaluia comisarul Traian Berbeceanu in octombrie 2013, prin intermediul unei scrisori deschise:

„De altfel, Lazar Ion (Ioan – n.r.) este un vechi prieten al DIICOT ST Alba Iulia si totodata un vechi „suspect” de proxenetism. Astfel, in cursul anului 2008 in timp ce era patronul complexului hotelier TARA din Alba Iulia, a inchiriat sotilor Strugari George si Georgeta clubul de noapte din incinta complexului. (dosar 6D/P/2008). Cei doi soti impreuna cu un angajat au pus bazele unor activitati laborioase de proxenetism, prostitutie si trafic cu minori, sub acoperirea unui club de streap-tease. Activitatile acestora au fost probate de ofiterii BCCO Alba Iulia insa la acea vreme, a rezultat inca o data implicarea lui Lazar in activitatile infractionale prin sprijinirea membrilor gruparii infractionale (acesta a pus la dispozitie hotelul in sensul ca fetele erau obligate ca pentru activitatile de prostitutie sa foloseasca doar acea locatie. Clientii trebuiau sa plateasca pretul integral al unei camere chiar daca o foloseau doar 1-2 ore. Veniturile astfel obtinute nu erau inregistrate in evidentele contabile ale hotelului. Mai mult, a rezultat ca Lazar a beneficiat la randul sau de serviciile prostituatelor). Cu toate acestea, ofiterul de caz Muntean Alin impreuna cu procurorul sef Boicean Danusia nu au retinut aceste aspecte iar Lazar Ioan nu a fost invinuit nici in acesta cauza. De mentionat ca recent, Curtea de Apel a casat sentinta data de Tribunalul Alba si a trimis dosarul instantei de fond pentru rejudecare.” (sursa Antena 3)

Sigur, nu putem decat specula daca domnul Tariceanu era la curent cu acuzatiile formulate de comisarul Berbeceanu, care conducea la acea data Biroul de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. Dar, trebuie sa recunoastem, e cel putin suspect ca liderul ALDE sa nu reactioneze nici atunci cand 300 de membri si-au anuntat demisia din partid fix din cauza numirii lui Lazar in fruntea organizatiei (detalii aici). Si e de-a dreptul inexplicabil cum acelasi domn Lazar, anonim pentru politica nationala, pare sa fie la curent cu toate deciziile presedintelui Tariceanu, inainte ca aceastea sa fie macar supuse atentiei celorlalti membri.

Ca un om de incredere, domnul Lazar a fost cel are a declansat mereu atacul impotriva colegilor incomozi presedintelui Senatului.

Cand fostul presedinte executiv al partidului l-a criticat pe Calin Popescu Tariceanu, domnul Lazar l-a numit „cea mai mare scursura politica” si a propus excluderea sa. La scurt timp, senatorul Nistor a fost exclus prin vot pentru ca a solicitat introducerea unor criterii de integritate in partid.

Apoi, chiar zilele trecute, Ioan Lazar a cerut demisia co-secretarului general. 48 de ore mai tarziu, Damian Florea isi pierdea functia in urma unui vot al Delegatiei Permanente, desi, curios, revocarea sa nu se afla pe ordinea de zi.

Intuitiv, domnul Lazar, sau doar bine informat de la Bucuresti?

Bineinteles ca meciurile interne ale partidului conteaza prea putin pentru opinia publica, iar domnul Tariceanu are dreptul sa isi aleaga orice colaborator intim. Insa, pentru publicul politic din Romania, cel de-al doilea om din stat trebuie sa raspunda: Minte comisarul Traian Berbeceanu sau, pur si simplu, Ioan Lazar a devenit indispensabil pentru Tariceanu si ALDE?

---

Citeste-l pe Razvan Zamfir pe www.lumearomaneasca.ro si pe www.razvanzamfir.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.