Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider jihadist se opune păcii din Siria şi promite să continue lupta

Şeful unei alianţe jihadiste ce include Frontul Fatah al-Sham, legat de Al-Qaida, şi-a exprimat opoziţia vineri faţă de discuţiile menite să pună capăt conflictului din Siria ce durează de aproape şase ani şi a promis să continue lupta, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

"Negocierile pentru pace şi conferinţele nu vor închide pagina revoluţiei", a declarat Hashem Al-Sheikh, şeful recentului creat bloc militant, Organismul de Eliberare a Levantului (Levant Liberation Body), în prima sa înregistrare video.

Rusia INVADEAZĂ Europa cu spioni deghizaţi în refugiaţi ceceni

El a promis să intensifice atacurile împotriva forţelor guvernamentale siriene şi aliaţilor lor.

"Organismul (alianţa) urmăreşte să conducă acţiunea militară şi politică a revoluţiei siriene pentru a-şi îndeplini obiectivele de răsturnare a regimului şi eliberarea terenurilor siriene", a spus Hashem Al-Sheikh.

Remarcile lui Al-Sheikh intervin în timp ce opoziţia siriană se întâlneşte mai târziu vineri în Arabia Saudită pentru a discuta şi numi o echipă ce va participa la discuţiile de pace care vor avea loc sub auspiciile ONU mai târziu în această lună la Geneva.

Al-Sheikh este un fost comandant al Ahrar al-Sham, o mişcare islamistă conservatoare blocată în lupta împotriva Frontului Fatah al-Sham în nordul Siriei în ultimele săptămâni.

Luna trecută, Frontul Fatah al-Sham şi-a unit rândurile cu patru grupuri de rebeli, inclusiv puternica mişcare Noureddine al-Zinki.

Fatah al-Sham şi miliţia extremistă Stat Islamic sunt excluse dintr-o încetare a focului nesigură în curs de desfăşurare în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.