Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic specialist lansează un avertisment teribil pentru toate Secțiile ATI - NU vă jucați cu concentratoarele de oxigen!/ DETALII sensibile

ZdG
ATI concentrator de oxigen

Sistemul sanitar din România e în colaps, mai ales acum, în pandemie, iar autorităţile improvizează. La Timişoara, spre exemplu, primarul cumpără concentratoare de oxigen. „La ce folos”, se întreabă medicii, notează mediafax.

Adelina Marinescu, doctor infecţionist, spune că aceste aparate oferă ajutor doar bolnavilor cu forme uşoare. Dar nu asta ar fi cea mai mare problemă, ci electricitatea pe care o consumă. Un salon cu 20 de pacienţi şi tot atâtea concentratoare dă peste cap contorul. Şi cum spitalele funcţionează în clădiri vechi, reţelele electrice sunt depăşite. Asta înseamnă că tragedia de la Piatra Neamţ se poate repeta.

Citește și: Guvernul Orban crește datoria României la 47% din PIB. La 50% se pot îngheța salariile bugetarilor

La Spitalul Victor Babeş din Timişoara medicii nu mai folosec concentratoarele. Au extins reţeaua de oxigen în toate saloanele.

„Noi, în Timişoara, ne concentrăm foarte mult pe paturile non-ATI cu oxigen, pentru că ştim că un pacient cu cât primeşte mai repede oxigen, cu atât mai mult scade probabilitatea de a ajunge în ATI. Am cumpărat 85 de concentratoare şi lucrăm cu societatea civilă să cumpărăm câteva sute”, a spus Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

„În momentul în care pacientul are o formă de insuficienţă respiratorie severă sau moderat-severă, aceste concentratoare nu fac faţă pentru a ajuta bolnavul. O parte mai specială la aceste concentratoare este faptul că ele funcţionează cu energie electrică. Trebuie băgate în priză pentru a funcţiona. Oricând se poate întâmpla un lucru neplăcut şi neprevăzut, de aceea şi noi ne-am gândit şi ne-am organizat să îi ajutăm pe pacienţii noştri, fără a ne pune personalul medical în pericol”, declară Adelina Marinescu, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Un concentrator de oxigen consumă între 290 W şi 600 W pe oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.