Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medicament folosit împotriva alcoolismului face oamenii să vadă

www.lapresse.ca
băutură, alcool

Cercetători de la Universitatea din California Berkeley au descoperit că un medicament folosit din anii 1950 pentru a combate alcoolismul poate ajuta la tratarea cazurilor de degenerare maculară, care conduc adesea la pierderea vederii, relatează vineri EFE.

Potrivit celor mai recente date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 36 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de orbire completă, în timp ce alte 253 de milioane de oameni au deficienţe de vedere.

Unul din procesele care conduc cel mai adesea la degenerare maculară şi pe termen la orbire este când celulele retinei devin hiperactive, ceea ce face ca pacientul să aibă un fel de flash-uri de lumină în ochi.

Cercetătorul Michael Telias, fost doctorand la Berkeley şi în prezent profesor la Universitatea din Rochester (New York), aceste flash-uri pot fi blocate cu ajutorul unui medicament utilizat în anii 50 pentru a trata cauzele alcoolismului numit Disulfiram, potrivit Agerpres.ro.

"Disulfiram-ul blochează o enzimă care sintetizează acidul retinoic, vinovat de acest tip de degenerare maculară", a spus cercetătorul care a lucrat la acest proiect alături de profesorul Richard Kramer.

Cercetătorii americani au tratat un grup de şoareci cu acest medicament şi au observat că aceştia au avut pierderi de vedere de între 15% şi 30% din cazuri, comparativ cu cei cărora nu le-a fost administrat Disulfiram şi care au dezvoltat deficienţă oculară în proporţie de 90% din cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.