Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou film despre Dracula pregătit la Hollywood: abordarea este una futuristă și western

www.imdb.com
Dracula personaj

Cineasta Chloe Zhao, care s-a remarcat cu lungmetrajul ''Nomadland'', va realiza pentru Universal Pictures, în calitate de scenaristă, producătoare şi regizoare, un film inspirat de clasicul ''Dracula'', într-o abordare futuristă western-SF, informează Variety, relatează Agerpres.

''Întotdeauna am fost fascinată de vampiri şi de conceptul Celuilalt pe care îl întruchipează'', a declarat Zhao, citată într-un comunicat.

''Sunt foarte încântată să lucrez cu Donna (Langley), Peter (Cramer) şi echipa de la Universal pentru a reimagina un personaj atât de îndrăgit'', a adăugat regizoarea.

Peter Cramer, preşedintele Universal Pictures, a declarat că ''obiectivul singular al lui Chloé aduce la lumină poveştile celor trecuţi cu vederea şi neînţeleşi''.

''Suntem încântaţi să lucrăm cu ea în timp ce reimaginează unul dintre cele mai iconice personaje 'outsider' create vreodată'', a adăugat Cramer.

Creat pentru prima dată de Bram Stoker în romanul său horror gotic din 1897, ''Dracula'' a atras cititorii şi publicul timp de peste un secol. Vampirul a fost interpretat de Bela Lugosi în anii '30, de Christopher Lee şi Frank Langella în anii '60, respectiv '70, şi de Gary Oldman în anii '90. Cea mai recentă tentativă a Universal de a readuce pe marile ecrane personajul, a fost ''Dracula Untold'', cu Luke Evans, în 2014, obţinând încasări ''călduţe'', după cum le descrie Variety, de 217 milioane de dolari la nivel mondial.

Separat, Blumhouse Productions dezvoltă, de asemenea, o nouă versiune a lui Dracula, în regia lui Karyn Kusama (''Destroyer''), după un scenariu de Matt Manfredi şi Phil Hay.

Un reprezentant al Universal a declarat că noua abordare a lui Zhao asupra lui Dracula nu afectează proiectul cineastei Kusama.

Miercuri, Zhao a devenit prima femeie de origine asiatică nominalizată la Globurile de Aur, la categoria ''cel mai bun regizor'', pentru ''Nomadland'', premiu pentru care va concura cu Emerald Fennell ("Promising Young Woman"), David Fincher ("Mank"), Regina King ("One Night in Miami") şi Aaron Sorkin ("The Trial of the Chicago 7"). De asemenea, ''Nomadland'' a fost nominalizat la categoriile "cea mai bună actriţă într-un film dramatic" (Frances McDormand), "cel mai bun film - dramă" şi ''cel mai bun scenariu''.

"Nomadland", care evocă dramele provocate de criza economică din 2008, a câştigat Leul de Aur la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de la Veneţia şi premiul publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF).

Următorul film al lui Zhao, ''The Eternals'' (Marvel Studios), în distribuţia căruia figurează Angelina Jolie, Kumail Nanjiani şi Salma Hayek, este programat să fie lansat în luna noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.