Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL DE DOPAJ la Corona Brașov: După echipa de handbal feminin, și cea de hochei s-a DOPAT

Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), Cristian Balaj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la Corona Braşov, unde trei handbaliste sunt suspectate de utilizarea unor proceduri interzise, s-a extins şi la disciplina hochei pe gheaţă, potrivit news.ro.

"Doctorul de la hochei va fi invitat la Comisia de Audiere, pentru că a absentat, are o prescripţie medicală. Este nevoie şi de prezenţa dânsului pentru că a apărut la cazul Corona şi disciplina hochei în discuţie şi nu se pot da rezultatele finale, sancţiunile, până nu sunt audiaţi toţi cei care au fost implicaţi şi nu sunt puţini. Am mărit ritmul, numărul şedinţelor Comisiei de Audiere va fi de 3 pe lună, suficiente pentru a lua o decizie, dar depinde şi de acest medic, sperăm să înţeleagă, pentru că este nevoie de dânsul. Încercăm să explicăm celor de la WADA că fetele au fost îndrumate să facă această procedură. Din păcate codul nu ne ajută, pentru că orice sportiv este răspunzător de substanţa pe care o are în organism. Şi nu contează vinovăţia sau intenţia. Şi atât timp cât manipularea sângelui este sancţionată cu patru ani suspendare, este greu să fie coborâtă foarte mult această sancţiune. Medicul de la Corona avea mesaje cu colegii mei de la ANAD şi era extrem de facil să întrebe dacă terapia cu laser intravenos este permisă. A întrebat o dată de Nurofen. Cum întrebi tu ca medic de Nurofen? Nu ştiu cu ce bani s-au făcut aceste manipulări ale sângelui, ştiu că există un dosar pe rol, poliţia din Braşov ne solicită informaţii. Orice persoană care e implicată în dosar poate să ceară informaţii, însă noi, care sancţionăm şi trebuie să protejăm sportul românesc şi să dăm sancţiunile corecte, nu avem voie să primim informaţii", a spus Balaj.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

Clubul Corona Braşov a fost suspendat provizoriu, în decembrie, în urma scandalului de dopaj în care sunt angrenate 17 jucătoare, suspendate şi ele de forul european şi FRH.

Balaj a mai spus că în 2019 la fotbal au fost 122 de controale, iar 98 au fost efectuate de ANAD. "Federaţia Română de Fotbal a efectuat 12 comenzi, COSR, 12 comenzi şi LPF nicio comandă. COSR a cerut pentru echipa care va participa la Jocurile Olimpice. Liga Profesionistă de Fotbal, cu care eu am avut o discuţie, nu a făcut nicio comandă. Conform codului mondial la care şi Federaţia Română de Fotbal a aderat, şi Liga Profesionistă de Fotbal este oarecum subordonată federaţiei, trebuie să respecte cerinţele codului şi legea din România. Avem 2.450 de prelevare efectuate în anul 2019", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.