Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou val de COVID-19 va avea loc în următoarele săptămâni

AstraZeneca
covid 19

"Un nou val de cazuri de COVID-19 este așteptat în săptămânile următoare, legate de noile subvariante ale Omicron. Pandemia nu s-a încheiat încă", a declarat responsabilul pentru strategia de vaccinare a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Marco Cavaleri, relatează ANSA citat de Rador.

"Săptămâna trecută, varianta Omicron BQ1 a fost identificată în cel puțin cinci țări" din Europa și "ECDC prevede că varianta BQ1 și subvarianta sa BQ1.1 vor deveni tulpinile dominante de la jumătatea lunii noiembrie până la începutul lunii decembrie", a subliniat Cavaleri.

"Nu se știe încă dacă va fi mai transmisibilă sau va provoca o boală mai gravă decât variantele BA4 și BA5, dar ceea ce se știe este că are o capacitate mai mare de a scăpa de imunitatea conferită de vaccinare, de trecerea prin boala Covid sau de anticorpii monoclonali disponibili", a explicat Cavaleri.

În ceea ce privește vaccinurile pentru copii, "EMA recomandă vaccinarea în principal a copiilor cu boli de bază, pentru a-i proteja de spitalizare și deces", dar "decizia privind vaccinarea copiilor revine statelor membre ale UE", a concluzionat Cavaleri.

În cele din urmă, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că revizuirile pentru două vaccinuri adaptate împotriva COVID-19 sunt încă în desfășurare: "pentru vaccinul Sanofi, posibila concluzie este așteptată în noiembrie și pentru vaccinul Hipra, în următoarele săptămâni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.