Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial ONU intervine în scandalul sexual de la Casa Albă: Femeile care l-au acuzat pe Donald Trump 'ar trebui să fie ascultate'

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Femeile care l-au acuzat pe preşedintele american Donald Trump de hărţuire sexuală şi de gesturi deplasate ”ar trebui să fie ascultate”, a apreciat ambasadoarea americană la ONU Nikki Haley, relatează AFP.

Trump s-a lăudat într-un limbaj vulgar că poate să ”apuce” femeile de organele sexuale mulţumită celebrităţii sale, potrivit unei înregistrări video din 2005, a cărei difuzare în octombrie 2016, cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, a provocat un scandal.

Atât Trump, cât şi Casa Albă au respins acuzaţii de comportament deplasat formulate împotriva lui de aproximativ zece femei.

Scânteia care îl aruncă în aer pe Liviu Dragnea / ANALIZĂ

”Femeile care acuză pe oricine ar trebui să fie ascultate. Ele ar trebui să fie ascultate şi ar trebui să ne ocupăm de ele”, a declarat Haley duminică pentru CBS atunci când a fost întrebată despre aceste acuzaţii la adresa lui Trump.

Potrivit liniei oficiale a Casei Albe, alegerea lui Trump ca preşedinte a pus capăt acestor acuzaţii şi a închis acest dosar.

OFICIAL - Coaliţia PSD-ALDE, mutare ŞOC: Opoziţia şi protestatarii, în ofsaid

Întrebată dacă alegerea înseamnă că acest scandal este închis, Haley a răspuns că ”oamenii sunt cei care decid. Eu ştiu că el a fost ales, dar (...) femeile ar trebui să se simtă în continuare în largul lor să se exprime, iar noi ar trebui să dorim cu toţiii să le ascultăm”.

Dezvăluirile de la începutul lui octombrie despre acuzaţii de violuri şi hărţuire sexuală vizându-l pe producătorul de cinema Harvey Weinstein au deschis calea unor acuzaţii de abuzuri sexuale la adresa a numeroşi bărbaţi puternici din diverse medii - divertisment, media, cultură, dar şi politică.

Trei membri ai Congresului au demisionat recent în urma unor asemenea acuzaţii, iar candidatul republican la Senat în Alabama Roy Moore este acuzat că a pipăit minori în urmă cu mai multe decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.