Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preot și discipol al lui Mircea Eliade a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Părintele Jean Boboc, decanul Centrului Ortodox de Studii și Cercetări „Dumitru Stăniloae” (CDS) din Paris, a trecut la cele veșnice joi, 4 aprilie 2019, anunță agenția de știri Basilica.ro.

Citește și: ALERTĂ Franța a obținut susținerea Spaniei și Belgiei pentru a forța retragerea Marii Britanii din UE pe 12 aprilie, fără niciun acord - SURSE

„La capătul unei lupte lungi, pe care a dus-o însă cu mult curaj și cu nădejde în Dumnezeu, Părintele Jean Boboc, Decanul C.D.S. Paris, a trecut, astă seară, la cele veșnice. Domnul să-i odihnească sufletul în ceata prietenilor Săi, mângâind totodată pe cei dragi din familie, parohie și colaboratori”, a anunțat joi seară CDS pe pagina oficială de Facebook.

Pr. Razvan Ionescu, responsabil al direcţiei „Teologie şi ştiinţă” în cadrul CDS Paris, a transmis un mesaj de condoleanţe și a subliniat cât de mult însemna Pr. Jean Boboc pentru CDS, dar și pentru întreaga Ortodoxie românească. „Grea, grea pierdere pentru Centrul „Dumitru Stăniloae”, al cărui decan era. Ce să mai spun pentru Ortodoxia românească unde am pierdut vocea cea mai avizată din bioetică a ultimului deceniu. Medic și teolog”, a scris Pr. Răzvan Ionescu.

Citește și:Traian Băsescu spune ce șanse are Laura Codruța Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European: 'E greu să câștige în disputa cu monștrii ăștia'

Despre fostul decan al CDS, părintele Răzvan Ionescu a spus că era „un orator cu o franceză cursivă combatantă și stilată, curtat de presă, cum prea rar am văzut să poată fi oferit cineva dintre români”. „Grea pierdere. Mângâierea este că acest traducător prin excelență al părintelui Stăniloae pentru francezi a pășit la mai deplina viață … Domnul să îi răsplătească tot ce a dăruit către mine. În termeni de viață veșnică”.

Pr. Jean Boboc a obținut titlul de doctor în medicină la Facultatea de Medicină din Paris, fiind specializat în farmacologie și toxicologie. A condus mai multe cercetări atât în Franța cât și în SUA, experiență care i-a determinat preocuparea pentru bioetică și problemele societății de azi. Diploma de Doctor în teologie a obținut-o la Institutul Saint-Serge. La Centrul „Dumitru Stăniloae” a predat antropologie și bioetică. Părintele Jean Boboc, discipol al lui Mircea Eliade, a studiat, de asemenea, istoria și teologia religiilor la Institutul Catolic din Paris. A studiat și la Camera de Comerț și Industrie din Paris.

Citește și: INCREDIBIL Ce SCENARIU are România, în calitatea de președinte al Consiliului UE, pentru Brexit: Al doilea referendum și anularea ieșirii din UE

Pregătirea sa multidisciplinară l-a ajutat să aibă o abordare a problemelor de antropologie și bioetică prin prisma transdisciplinarității. Inaugurat în iulie 2009, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Centrul „Dumitru Stăniloae” își are sediul la Catedrala Mitropolitană din Paris. Obiectivele acestei instituții sunt activitatea de cercetare și studiul academic în domeniile teologie, religie și cultură, țelul imediat fiind formarea permanentă a clericilor din eparhiile mitropoliei, precum și formarea cateheţilor și a laicilor doritori de a ajuta Biserica în desfășurarea lucrării ei pastoral-misionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.