Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un profesor de la un liceu din Miercurea Ciuc şi o îngrijitoare de la o grădiniţă au fost diagnosticați cu COVID-19

SANADOR
testare covid

Un profesor de sport de la Liceul Tehnologic "Szekely Karoly" din Miercurea Ciuc şi o îngrijitoare de la grădiniţa "Tulipan" din acelaşi municipiu au fost confirmaţi cu noul coronavirus, a informat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu.

Potrivit sursei citate, la Liceul Tehnologic "Szekely Karoly" funcţiona modelul hibrid de predare, întrucât municipiul Miercurea Ciuc se află în scenariul galben, motiv pentru care elevii care au intrat în contact cu profesorul infectat şi care au fost la şcoală săptămâna trecută vor susţine orele online, iar cei care au fost acasă şi nu au intrat în contact cu profesorul s-au reîntors la şcoală, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Paradoxul din România care cu greu poate fi explicat: Avem mai mulți tineri decât vârstnici, dar pensionarii îi depăşesc pe salariaţi

De asemenea, se află în derulare ancheta epidemiologică la nivelul cadrelor didactice cu care profesorul a intrat în contact şi s-au dispus măsuri de igienizare şi dezinfectare a sălilor de clasă şi a spaţiilor comune din liceu.

În ceea ce priveşte situaţia de la grădiniţa "Tulipan", unde o îngrijitoarea fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, Adrian Pănescu a precizat că instituţia s-a închis pentru 14 zile, se dezinfectează spaţiile din incintă şi ancheta epidemiologică în rândul personalului este în derulare.

Potrivit sursei citate, până acum s-au înregistrat patru cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului din unităţile şcolare din judeţ, dar nu a fost, deocamdată, niciun caz de îmbolnăvire a vreunui elev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.