Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un rezervor de oxigen cu capacitatea de 11 tone a fost instalat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța

http://www.ziare.com/
Rezervor oxigen

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa a extins instalaţia de oxigen la încă două saloane, iar în acest moment se lucrează la prelungirea sistemului la fiecare pat de pe toate secţiile, a informat vineri administraţia locală, potrivit Agerpres.

Conform Primăriei Constanţa, unitatea medicală dispune de un nou rezervor de oxigen, cu o capacitate de 11.000 de litri, care permite astfel prelungirea instalaţiei şi la saloanele din afara secţiei de Terapie Intensivă.

Rezervorul este încărcat cu oxigen medicinal, de puritate 99,9%, avizat de Ministerul Sănătăţii şi este monitorizat de o firmă specializată care asigură reîncărcarea ori de câte ori este nevoie.

"Formele grave ale infecţiei cu virusul Covid-19 sunt cauzate de pneumonii şi pentru aceasta pacienţii au nevoie de oxigen. Instalaţia de oxigen este foarte importantă, esenţială în tratamentul acestor bolnavi, de aceea o extindem în afara secţiei de terapie intensivă, adică în tot spitalul", a declarat directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, dr. Claudia Cambrea, citată într-un comunicat de presă transmis de administraţia locală.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

Totodată, potrivit sursei citate, Primăria Constanţa le mulţumeşte tuturor celor care au răspuns apelului municipalităţii şi s-au implicat în activitatea de transport, instalare şi conectare a respectivului dispozitiv de mare capacitate, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.